string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kieftenbeld: ‘Thuis ongeslagen; met gelijkspel schieten we niks op’.

Zondag 25 januari 2015 om 18:12

FC Groningen is dit Eredivisieseizoen nog altijd ongeslagen in eigen huis. Tegen FC Utrecht speelde de Trots van het Noorden met 2-2 gelijk. Michael de Leeuw maakte alweer zijn tiende competitietreffer van dit seizoen. De aanvaller was voor de zevende keer trefzeker met het hoofd.

“Het was natuurlijk een prachtige voorzet van Hans Hateboer,” zegt de aanvaller over zijn doelpunt. Ondanks zijn goal was De Leeuw alles behalve tevreden met de puntendeling. “Totaal niet. We willen naar boven kijken en aan het einde van het seizoen bij een plaats om de play-offs staan. Dan heb je niets aan een gelijkspel. We kwamen twee keer op voorsprong, maar gaven het twee keer slordig weer weg. Dat is natuurlijk heel erg zuur.”
Open wedstrijd
De Leeuw zag een open wedstrijd waarin beide ploegen mogelijkheden hadden op de volle winst. “Het was een gelijk opgaande wedstrijd zonder heel veel grote kansen, al komen we op het einde natuurlijk nog goed weg. Aan de andere kant kregen wij met het schot van Mahi ook nog een mogelijkheid om te scoren. Als die zit, win je gewoon.”
Aanvoerder Maikel Kieftenbeld vond dat zijn ploeg af en toe te ver werd terug moest. “In de eerste helft ging het aardig, maar liepen we geregeld tegen een counter aan. In de tweede helft vond ik dat we iets te ver werden teruggedrongen. De manier waarop we de goals weggaven was niet goed. Dat gaf toch een mentaal tikkie. We zijn thuis nog altijd ongeslagen, maar met een gelijkspel schieten we eigenlijk niks op.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard