Kieftenbeld: ‘Je moet jezelf pijn durven doen, dat hebben we gedaan’

16 mei 2013

Maikel Kieftenbeld werkte zich tegen FC Twente een slag in rondte. De middenvelder kwam dan ook met een smerig shirt en een gewond gezicht van het veld. Ondanks de werklust kon hij niet voorkomen dat FC Twente de wedstrijd met 1-0 won en daardoor de beste papieren heeft om door te gaan naar de finale van de play-offs.

“Natuurlijk zijn we dan teleurgesteld,” zegt Kieftenbeld. “Onze insteek was om te winnen en dan is dit duidelijk geen goed resultaat. We hadden een doelpunt verdiend en zijn daar vol voor gegaan. Het enige wat we onszelf kunnen verwijten, is dat we niet hebben gescoord. Je hoopt dat de bal een keer goed valt, maar dat gebeurde niet. Zeker in de tweede helft hebben we er alles aan gedaan om hier een goed resultaat neer te zetten.” Zwaar
De vele regen en het daardoor kletsnatte veld veranderde het shirt van Kieftenbeld bijna in een zwartgroen tricot. “Als de zon schijnt, is het moeilijk om er zo uit te komen zien,” aldus de middenvelder. “Ik moet zeggen dat het de laatste vijf minuten echt ongelooflijk zwaar was. Maar op zo`n veld in dit soort wedstrijden moet je jezelf pijn durven doen en dat hebben we gedaan.” “We moeten het geloof houden in een goed resultaat voor zondag en hebben niets te verliezen. Ik denk dat we het FC Twente vanavond absoluut moeilijk hebben gemaakt.” Op de vraag of Kieftenbeld in het wonder van Enschede gelooft, is hij stellig. “Ik heb in de play-offs wel eens ruimer achter gestaan. Toen we 5-1 achter stonden tegen ADO Den Haag en terugkwamen, was dat een wonder. Terugkomen van een 1-0 achterstand is geen wonder, we hebben zeker nog  kansen.”

Laatste nieuws