string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kieftenbeld: ‘Druk hoort bij het voetbal’.

Vrijdag 14 maart 2014 om 14:52

FC Groningen gaat zaterdag op bezoek bij ADO Den Haag. Voor middenvelder Tjaronn Chery betekent het een terugkeer op bekend terrein, nadat hij afgelopen zomer van Den Haag naar Groningen transfereerde. Reserve-aanvoerder Maikel Kieftenbeld benadrukt dat hij en zijn teamgenoten niets liever willen dan zaterdag met drie punten van het veld stappen.

Tjaronn Chery kijkt uit naar het treffen met zijn oude club. De middenvelder speelde afgelopen twee seizoenen voor ADO Den Haag en zal veel oude bekenden treffen.  “Ik heb er heel veel zin in en het is leuk om daar weer terug te komen en iedereen te zien. Maar het is duidelijk dat de drie punten voor ons het belangrijkste is. We willen alleen maar winnen en alle spelers weten dat we moeten winnen. We hebben deze week goed getraind en we weten allemaal wat ons te doen staat.”
Trainer
Na het ontslag van trainer Maurice Steijn staat zijn voormalig assistent Henk Fräser voor de groep bij ADO Den Haag. Fräser verlengde deze week zijn contract. Chery kent de oefenmeester goed. “Hij is een goede trainer, al denk ik wel dat ik hij is veranderd nu hij hoofdtrainer is geworden. Als assistent-trainer stond hij meer tussen de groep, zoals meer assistent-trainers dat doen. Ze geven de jongens een goed gevoel en praten veel. Misschien is dat nu anders omdat hij hoofdtrainer is geworden, maar onder Fräser haalt ADO Den Haag tot nu toe goede resultaten.”
Druk
Na het verlies van vorige week tegen Feyenoord heeft de selectie van FC Groningen een goede evalueersessie gehad. Reserve-aanvoerder Maikel Kieftenbeld hoopt dat het team in Den Haag de stap naar boven weer kan inzetten.
“We hebben deze week genoeg tegen elkaar gezegd en zijn ons ervan bewust dat het nu moet gebeuren,” zegt Kieftenbeld. “Dat geeft wellicht wat druk, maar druk hoort bij het voetballen. Daar heeft iedere ploeg mee te maken. Iedereen bij ons weet waar het om gaat. We hebben een serie wedstrijden gehad in Euroborg waarin we resultaat wilden halen en dat is niet gebeurd. Daardoor staan we nu niet waar we willen staan. Om zicht te houden voor een plaats bij de play-offs om Europees voetbal, moeten we zaterdag winnen.”
Een uitgebreide voorbeschouwing met Maikel Kieftenbeld is te zien bij FC Groningen TV. FC Groningen TV wordt vanavond om 17.00 uur en 23.25 uur uitgezonden op Fox Sports Eredivisie kanaal 1. FCG TV wordt herhaald om 18.00 uur en 21.55 uur op kanaal 3 en om 19.00 uur op kanaal 5. Zaterdag is FCG TV te zien om 16.10 uur op kanaal 1 en om 19.00 uur op kanaal 3, voorafgaande aan ADO Den Haag – FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

13 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard