string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kieftenbeld: ‘Cliche, maar de knop moet om’.

Zondag 15 mei 2011 om 18:20

De opdracht van FC Groningen was duidelijk. Men moest zondagmiddag in eigen Euroborg winnen van PSV om kans te maken op de vierde plaats en rechtstreeks Europa in te mogen. Ondanks een goede wedstrijd slaagde de missie niet. De mannen van trainer Pieter Huistra gaven zich volledig, maar kwamen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De spelers lagen na afloop dan ook verslagen op het veld.

“Het is logisch dat je nu teleurgesteld bent,” meent Maikel Kieftenbeld. “We waren er zo dichtbij en hadden het vanmiddag graag afgemaakt.” Net als zijn teamgenoten zat Kieftenbeld in stilte in de kleedkamer. “De trainer probeerde ons direct op te beuren. Het klinkt als een cliché, maar de knop moet om want donderdag wacht de eerste wedstrijd in de play-offs. We staan nu nog met lege handen, maar ik ben ervan overtuigd dat we de play-offs gaan winnen. Het feestje is met twee weken uitgesteld,” aldus de strijdvaardige verdediger.
Op de deklat
Kieftenbeld kreeg zelf een goede kans om zijn club op voorsprong te brengen, maar een vlammend schot spatte uiteen op de deklat. “Ik kreeg de bal van Petter Andersson en Tom Hiariej maakte een loopactie waardoor er ruimte voor mij kwam om naar binnen te gaan. Ik haalde uit en dan heb je een beetje geluk nodig,” beschrijft Kieftenbeld. “We speelden de tweede helft volle bak. Uiteraard willen we dat de gehele wedstrijd doen, maar dat moet ook kunnen. PSV is natuurlijk niet zomaar een ploeg.”
Emotioneel
Linksback Fredrik Stenman zal volgend seizoen niet meer in Euroborg te bewonderen zijn en nam daarom al officieel afscheid van de supporters. Een mooi, maar moeilijk moment voor de Zweed. “Ik was zeer emotioneel. Ik heb hier vier jaar gespeeld en dan krijg je een bepaald gevoel voor de club. Ik ben niet alleen speler, maar ook supporter van FC Groningen. De supporters hebben me altijd gerespecteerd en ik heb ook veel respect voor hen.”
Stenman wilde graag afscheid nemen met de vierde plaats. “Dan sta je hier nu wel met een raar gevoel,” bekent de verdediger. “We waren er zo dichtbij en hebben ook goede kansen gehad. Tot het laatste moment hebben we gestreden, al moet ik zeggen dat PSV natuurlijk ook gevaarlijk is geweest.”
Net niet genoeg
“Normaal gesproken is 0-0 tegen PSV een resultaat waar we tevreden mee mogen zijn. Alleen nu niet. Daarom zijn we zeer teleurgesteld. We hebben vooraf tegen elkaar gezegd dat we alles zouden geven en dat hebben we gedaan. Het kostte heel veel kracht en ik moet zeggen dat ik me moe voel. We gingen vol voor de drie punten, maar uiteindelijk was het net niet genoeg.”

Gerelateerd nieuws.

7 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard