string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kids United viert vandaag 12,5-jarig jubileum.

Vrijdag 06 november 2015 om 16:12

Stichting Kids United, de contributievrije voetbalclub voor kinderen en jongeren met een beperking viert zaterdag 7 november haar 12½ jarig bestaan. Wat er staat te gebeuren is niet bekend. Samen met de hoofdsponsor McDonald’s Groningen hebben ouders iets georganiseerd als verrassing voor de oprichters Onno en Margriet Kukler.

Kids United begon in 2003 met vier kinderen en inmiddels is de stichting gegroeid naar 110 leden in de leeftijd van 6 tot 28 jaar. In 2011 werd de hele groep geadopteerd door FC Groningen wat een enorme naamsbekendheid met zich meebracht. Kids United heeft de status Officieel G-team van FC Groningen en hebben zelfs allemaal een contract met de handtekening van ambassadeur Hans Nijland. De kids zijn hier trots op.
In drie uren wordt er op de woensdagmiddag in verschillende niveaus getraind. De training wordt verzorgd door dertien trainers. Een trainingsopkomst van 95% zegt genoeg over hoe graag de kids naar de club komen. Ook ouders hebben veel aan elkaar en delen de zorg van hun kind. Kortom: iedere woensdagmiddag is het weer een feestje.
Kids United doet met vier teams mee aan de landelijke G-competitie en gaat vanaf januari zelfs meedoen aan de seniorencompetitie. Dit nieuwe seniorenteam is de enige in de Stad en is ontstaan uit de eigen jeugd.
Daarnaast worden er veel wedstrijden georganiseerd tegen de reguliere jeugd met als doel integratie. De stichting vindt het belangrijk dat de F-, E-, D-pupillen en C-junioren kennismaken met hun beperkte leeftijdsgenoten. Samen voetballen en genieten!
Naast voetbal organiseert Kids United verschillende sporten in samenwerking met het Alfa College, Sport & Bewegen. Sporten als judo, basketbal en streetdance zijn favoriet. Dit seizoen wordt afgesloten met ‘free running’, op een leuke aangepaste manier.
Plannen
Er zijn plannen voor een eigen accommodatie voor kinderen en jongeren met een beperking. Deze jeugd moet namelijk veel missen in het dagelijks leven. Naast werk/dagbesteding is er niet veel voor de doelgroep in de provincie Groningen, de provincie met procentueel de meeste jongeren met een beperking in Nederland.
In een eigen nieuwe accommodatie wil Kids United meer aanbieden op het gebied van sport maar ook op het sociale vlak. Er is inmiddels een werkgroep opgericht die samen met de Gemeente Groningen kijkt naar de mogelijkheden om deze plannen te realiseren. 

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard