Keeperstrainingen van absolute toptrainers

28 april 2021

FC Groningen Trainen als een Prof organiseert in samenwerking met Keepersschool ‘Onder de Lat’ jaarlijks vele activiteiten speciaal voor keepers. Clinics of cyclussen bestaande uit meerdere trainingen, worden aangeboden en voor deze keepersactiviteiten heeft Trainen als een Prof de best beschikbare trainers weten te strikken. Namelijk Marcel Groothof en Robert Smit, ook als keepertrainers actief binnen de FC Groningen Opleiding. 

keepers2

Met de specifieke kennis die beide keepertrainers meebrengen, de ongelooflijke passie voor het keepersvak en het feit dat deelnemers trainen in kleine groepen waardoor er veel persoonlijke aandacht is, onderscheidt FC Groningen Trainen als een Prof zich ook op het gebied van doelverdedigers.
 
Meerwaarde
“Wij werken allebei op het hoogste niveau in Nederland en hebben veel contact met collega-keepertrainers van profclubs, maar ook met andere specialisten van FC Groningen,” vertelt Smit. “Die kennis over het keepersvak, maar ook over de facetten daar omheen is een absolute meerwaarde.”
 
Bij FC Groningen Trainen als een Prof krijgen keepers dus oefeningen voorgeschoteld van dezelfde trainers die een nieuwe Sergio Padt of Jan Hoekstra klaarstomen voor de toekomst. “De trainingen zijn geschikt voor iedere keeper of keepster,” zegt Groothof. “We willen dat onze deelnemers vooral veel plezier halen uit het keepen. Het enige wat we verwachten, is gedrevenheid en de wil tonen om echt beter te worden. De keepers die dit elke training laten zien, kunnen wij vervolgens optimaal begeleiden en daardoor heel veel leren.”
 
Extreme atleet
Sporten is goed voor iedereen en motorische vaardigheden helpen enorm in de ontwikkeling van kinderen op meerdere vlakken. Het bevordert het zelfvertrouwen en voldoende bewegen helpt bij de concentratie op school. “De keeper is misschien wel de meest extreme atleet van het team,” vervolgt Groothof. “Goed bewegen is goed voor een mens en essentieel voor een keeper.”
 
“Daarom zitten in onze trainingen heel veel beweegvormen en motorische componenten verpakt in keepersoefeningen. Daarnaast is keepen een vak met verantwoordelijkheid. Het dragen van verantwoordelijkheid en daarmee leren omgaan is goed voor de ontwikkeling van ieder kind.” 

keepers3

Een trend
Collega-keepertrainer Smit ziet een trend in voetballand waarbij – zeker vanwege de huidige spelvormen bij de jongste jeugd – kinderen pas op latere leeftijd vast onder de lat komen te staan. “In onze ogen een positieve ontwikkeling. Laat die jonge kids maar lekker vliegen en rennen over het veld. Daardoor worden het betere bewegers en deze betere bewegers die motorisch beter zijn onderlegd, leren weer sneller de specifieke vaardigheden van het keepersvak. Die kunnen wij ze uitstekend aanleren. Ook voor veldspelers is het goed om af en toe in het doel te staan. Het helpt in de bevorderen van spelinzicht en door andere oefeningen, andere bewegingen en andere vaardigheden te trainen leer je beter bewegen en word je een completere atleet.”
 
Corpus den Hoorn
De keeperstrainingen van FC Groningen Trainen als een Prof zijn dan ook niet alleen voor keepers. Iedereen – jongens, meisjes, voetballers, keepers, of kinderen die nog geen lid zijn van een amateurvereniging, mogen meedoen. Enthousiaste kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar kunnen bij FC Groningen Trainen als een Prof meedoen met losse clinics of cyclussen van meerdere weken waarin op zondagen op Sportpark Corpus den Hoorn naast het TopsportZorgCentrum wordt getraind.
 
Meld je aan!
Keepers die in korte tijd echt stappen willen maken en training willen krijgen van de beste keepertrainers uit Noord-Nederland moeten bij FC Groningen Trainen als een Prof zijn. Aankomende zondag 2 mei staat een keepersdag op het programma. Aanmelden kan via deze link. Op 30 mei start een nieuwe cyclus van keeperstrainingen. Aanmelden voor de cyclus van meerdere trainingen op topniveau kan via deze link. Ben jij een keeper die beter wil worden en wil trainen bij FC Groningen? Dan pak je deze kans klemvast!   

keeperstraining-nieuw

Laatste nieuws