Kassa's open; volgens Jans mentaliteit doorslaggevend

12 februari 2010

Vandaag treffen FC Groningen en RKC Waalwijk elkaar in de 23ste speelronde van de Eredivisie. Er zijn nog voldoende kaarten voor dit duel te koop. De kassa's bij ingang van 2 van Euroborg gaan om 13.00 uur open.

Trainer Ron Jans belicht de komende tegenstander: “RKC heeft een fase achter de rug waarin punten gepakt moesten worden, maar dat is eigenlijk mislukt. Ze hebben de wedstrijden allemaal met een kleine marge verloren. Tegen NEC hadden ze zeker een punt verdiend, maar viel de tegengoal in de blessuretijd. Gezien het programma dat nog volgt, zullen ze ergens op een punt komen dat het geloof in handhaving wegvalt. Maar dat punt is nu nog niet bereikt. Bovendien is het zeker geen slechte ploeg.”

“Kijkend naar onszelf willen we de lijn doortrekken die we in 2010 hebben ingezet. Ik heb er ondanks wat tegenslagen alle vertrouwen in dat we komende zondag wat gaan rechtzetten. Bij RKC hebben we roemloos verloren en in die wedstrijd. Komende zondag zullen we moeten laten zien dat we mentaal nog steeds goed in elkaar steken. Het veld zal niet meewerken bij aanvallen, combineren en individuele acties. Maar uiteindelijk gaat het op de drie punten. Als we die net als tegen ADO Den Haag kunnen binnenslepen, ben ik tevreden.”

Trainer Ruud Brood van RKC meldt: “Wij zullen allemaal honderd procent moeten zijn en een goede dag te hebben. FC Groningen zal zich willen revancheren voor het resultaat van vorige week en de 3-1 nederlaag eerder dit seizoen. Jans zal echter moeten puzzelen vanwege de schorsingen. Ze gaan, denk ik, vanaf het begin het initiatief proberen te pakken en willen snel duidelijkheid creëren. Wij zullen ons daartegen moeten wapenen met in ons achterhoofd het idee weer van FC Groningen te kunnen winnen. Ik denk dat we de ruimte zullen krijgen om te voetballen, maar FC Groningen is na de winterstop natuurlijk in goeden doen.”

Laatste nieuws