‘Karakter tonen en van wedstrijd naar wedstrijd leven’

6 februari 2018

In de 666ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het uitduel van vrijdag met Vitesse en kijkt hij vooruit naar een week met een dubbel programma in de Eredivisie.

“We hebben afgelopen vrijdag tegen Vitesse voetballend niet gebracht wat nodig was om een resultaat te halen in het Gelredome. Dat was teleurstellend. Met name het eerste half uur kwamen we in Arnhem slecht voor de dag, maar ondanks het matige spel aan onze kant hadden we twee levensgrote kansen om nog terug te keren in de wedstrijd. We hebben een moeilijk seizoen, dat is algemeen bekend, maar doemdenken heeft ook geen zin. De realiteit is dat we van wedstrijd naar wedstrijd moeten leven. We zullen de rest van de competitie karakter moeten tonen. Daar hebben we iedereen keihard bij nodig.”
 
Landskampioen
“Donderdagavond sluiten we de midweekse speelronde in de Eredivisie af met een uitwedstrijd tegen Feyenoord. Dat het in het huis van de regerend landskampioen wederom geen makkelijke opdracht zal worden, mag duidelijk zijn. Toch gaan we onze huid in Rotterdam uiteraard zo duur mogelijk verkopen. In de Eredivisie valt in elke speelronde wel een verrassing te noteren en waarom zouden wij dat niet een keer zijn?”
 
Thuiswedstrijd
“Zondagmiddag staat vervolgens al weer de volgende competitiewedstrijd op het programma. Dan treden we om 16.45 uur in het eigen Noordlease Stadion aan tegen ADO Den Haag. De kaartverkoop voor dit duel loopt en er gelden geen beperkingen bij de aanschaf van kaarten. In deze fase van de competitie hebben we met name voor eigen publiek de steun van een goedgevuld stadion hard nodig. Zoals gezegd: we hebben het moeilijk. We vragen iedereen met een groen-wit hart achter de ploeg te blijven staan. Alleen dat helpt ons.”
 
‘Kijkje met Kemkers’
“Gisteren (maandag – red.) is de eerste aflevering in een serie over de bouw van het TopsportZorgCentrum op Sportpark Corpus den Hoorn online gezet. In de nieuwe rubriek ‘Kijkje met Kemkers’ ontvangt manager Topsport en Talentontwikkeling Gerard Kemkers iedere 14 dagen een gast, die betrokken is bij de bouw van het ambitieuze complex aan de A7. Aan de hand van gesprekken met deze gasten, wordt een inkijkje gegeven bij de vordering van de nieuwbouw.”
 
“Heb je de eerste aflevering nog niet gezien en ben je nieuwsgierig naar het project, klik dan op deze link.”
 
Opleiding
“Bij de Opleiding op Corpus den Hoorn staan er ook interessante activiteiten op het programma. Zo speelt FC Groningen onder-13 vanavond (dinsdag – red.) een bijzondere oefenwedstrijd tegen GHBS D1. In de eerste helft wordt er gehockeyd en in de tweede helft gevoetbald. We willen in het kader van de ontwikkeling van de motorische vaardigheden graag breed opleiden bij onze jongste jeugd en daar past dit initiatief goed in. In lijn hiermee hebben onze onder-12 en onder-15 morgenmiddag (woensdag – red.) een sportclinic bij het Alfa-college. Vrijdag hebben de ouders van onder-12 een workshop over het ondersteunen van hun kind op weg naar profvoetbal.”
 
Internationaal
“Komend weekend speelt FC Groningen onder-17 op Corpus een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. Daarnaast zijn er spelers uit de opleiding, die internationale duels spelen. Stuart Ritchie heeft een interlandweek met USA onder-18 met wedstrijden tegen Costa Rica. Joel van Kaam neemt met Oranje onder-16 deel aan een vierlandentoernooi in Portugal, waar verder ook Israël en Italië aan deelnemen, en Antonio Sefer komt met Roemenië onder-18 uit in La Manga, met Noorwegen, Polen en Tsjechië als tegenstanders.”

Discussiemiddag
“Tot slot graag opnieuw aandacht voor de discussiemiddag 'Waar gaat het Nederlands voetbal heen en welke plek neemt FC Groningen in?’, die we zondag 18 februari houden in het Noordlease Stadion. Tijdens de Forumdiscussie zullen diverse vormen van private investeringen in het betaalde voetbal besproken worden. Tijdens het tweede deel van de middag krijgen vooral de aanwezigen in de zaal de mogelijkheid hun vragen en opmerkingen te plaatsen. Wim Entzinger zal om te beginnen de juridische structuur van de club toelichten en daarin de rol van het Gouden Aandeel meenemen. In het forum neemt onder andere voetbaljournalist Iwan van Duren plaats. Aanmelden kan eenvoudig door naam en tribune te mailen naar .”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws