string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kappelhof ‘gelukkig mens’; Burnet ‘hard glimlachen’.

Vrijdag 22 april 2011 om 15:28

Vrijdagmiddag presenteerde FC Groningen in de ABN AMRO Business Corner twee nieuwe aanwinsten voor het komende seizoen. De vleugelverdedigers Johan Kappelhof (20) en Lorenzo Burnet (20) zaten beiden met een brede glimlach achter de persconferentietafel.

Algemeen directeur Hans Nijland verontschuldigde technisch manager Henk Veldmate, die pas vanochtend terugkeerde na een vermoeiende trip uit Zuid-Amerika. Veldmate had wel een omschrijving van de beide jongens achtergelaten voor Nijland en omschreef Kappelhof bijvoorbeeld als een rechtsback, die ook centraal in de verdediging kan spelen en bovendien ‘opbouwende kwaliteiten heeft en altijd de rust bewaart’.
Over Burnet meldde Nijland: “Hij is een kleine felle linksback, die niet groot is maar het duel ook zeker niet ontloopt. Voor zijn lengte heeft hij bovendien verrassend veel kopkracht.”
Voor beide spelers, die tekenden tot medio 2014, waren enkele andere kapers op de kust en bovendien konden ze ook hun aflopende contracten in Amsterdam verlengen. Nijland was dan ook ‘zeer blij’ dat hij het duo in Euroborg kon verwelkomen en wenste beiden veel succes.
Gelukkig mens
Johan Kappelhof stelde zichzelf als eerste voor aan de aanwezige pers, sponsors en medewerkers van FC Groningen. “Ten eerste ben ik heel erg blij. Ik ben goed opgevangen bij FC Groningen en heb al vanaf het eerste moment een zeer goed gevoel bij de club. Ik heb de afgelopen twaalf jaar bij Ajax gespeeld, waarvan de laatste twee als contractspeler. Dit is voor mij een geweldige stap vooruit. Ik heb er veel vertrouwen in en heb er een goed gevoel bij dat ik een kans ga krijgen in de Eredivisie. Mijn voorkeur gaat uit naar een positie centraal in de verdediging, maar ik ben gehaald als rechtsback. Het is belangrijk om op twee posities goed uit de voeten te kunnen. Ik wil mijn ouders en zaakwaarnemer hartelijk bedanken. Ik ben een gelukkig mens.”
Glimlachen
Lorenzo Burnet zat iets meer onwennig achter de microfoon, maar was niet minder blij met zijn overgang naar het hoge noorden. Nijland vertelde een ankedote. Burnet was op zijn eerste afspraak in Groningen te laat. Volgens Nijland was de jonge speler daarbij onderweg het bord ‘Vlissingen, nog 14 kilometer’ tegengekomen… Uiteindelijk had Burnet met zijn familie en vriendin Euroborg weten te bereiken voor deze voor hem bijzondere dag. “De afgelopen zeven jaar speelde ik bij Ajax. Ik ben daar begonnen als spits. Heb ook linksbuiten en linkshalf gespeeld. Uiteindelijk ben ik dit seizoen linkervleugelverdediger in Jong Ajax geworden. Bij FC Groningen hoop ik me verder te kunnen ontwikkelen. Eigenlijk heb ik op het moment niet heel veel toe te voegen dan dat ik op deze dag alleen maar heel hard moet glimlachen…”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard