string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kaarten voor getroffen inwoners en ondernemers van Haren.

Maandag 24 september 2012 om 17:03

FC Groningen stelt voor de competitiewedstrijd tegen Roda JC van komende zondag vijfhonderd kaarten beschikbaar aan de gemeente Haren voor gedupeerden van de ongeregeldheden in het dorp, afgelopen vrijdag.

FC Groningen wil met deze geste de bewoners en ondernemers van Haren een hart onder de riem steken. Algemeen directeur Hans Nijland zegt over dit gebaar: “Vrijdagavond zijn we allemaal opgeschrikt door de gebeurtenissen in Haren. Zoals wellicht bekend is, zijn wij met onze selectie al jaren achtereen in de voorbereiding te gast in deze gemeente. Wij worden in die periode altijd zeer gastvrij ontvangen en de mensen in Haren geven ons altijd heel duidelijk het gevoel dat we van harte welkom zijn. De banden met Haren zijn dan ook meer dan uitstekend.”
Net als de rest van Nederland is ook FC Groningen zeer begaan met het lot van de inwoners van Haren, zo laat Nijland weten. “De verslagen die we hebben gehoord, gezien en gelezen, zijn afschuwelijk. Om de getroffen mensen een hart onder de riem te steken, hebben wij aan de gemeente Haren voor gedupeerden vijfhonderd toegangskaarten ter beschikking gesteld voor de wedstrijd FC Groningen – Roda JC, komende zondag in Euroborg.”
FC Groningen weet wat het is om voor een onverwachte en onaangename gebeurtenis te komen staan. “Zelf hebben wij in april 2008 de brand in ons stadion gehad. De steunbetuigingen en hulp die wij toen in de dagen erna hebben mogen ontvangen, heeft ons enorm goed gedaan. Als je zoiets dergelijks overkomt, is dat verschrikkelijk. Alle warmte en blijk van medeleven die je dan krijgt, sterkt je. Daarom vonden wij dat we iets voor de gemeente Haren moesten doen, met het aanbieden van de kaarten als uitkomst. Wij hopen dat dit op prijs wordt gesteld.”
De wijze waarop de kaarten worden verstrekt en onder welke voorwaarden, wordt later onder meer via deze website bekend gemaakt.

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard