‘Junior Club Dag in MartiniPlaza’

10 april 2018

In de 675ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de Derby van het Noorden, kijkt hij vooruit naar het thuisduel met Roda JC en de Junior Club Dag en meldt hij de deelname van eSporter Nick den Hamer aan de FUT Champions Cup 2018 in Manchester.

“De Derby van het Noorden was afgelopen zondag vooral spannend. Dat was ook niet zo gek, want de uitslagen op zaterdagavond zorgden ervoor dat de ploegen in het rechterrijtje van de ranglijst nog weer dichter op elkaar schoven. Hoewel we de laatste wedstrijden goed hadden gespeeld, ging dit niet gepaard met punten. Daarom was nu een resultaat in Heerenveen van groot belang. Het verdiende punt na het 1-1 gelijkspel was daarom prima.”
 
Gezonde rivaliteit
“Rond de derby in Heerenveen hing een sfeer van gezonde rivaliteit. Na een uitverkocht huis in de thuiswedstrijd tegen Ajax, volgde afgelopen zondag ook een uitverkocht uitvak in het Abe Lenstra Stadion. Voor aanvang van het duel liepen 1.200 FC-supporters gezamenlijk vanaf het omwisselpunt P8 richting het stadion en stonden zij als één blok achter het team. Van diverse supporters kregen we foto’s en video’s toegestuurd van de sfeer tijdens de route naar het stadion en in het vak zelf. Prachtige beelden. We voelen de steun van onze supporters en dat waarderen we enorm!”
 
Belang
“De Eredivisie is met name aan de rechterkant van de ranglijst razend spannend. We hoeven aan niemand uit te leggen hoe groot het belang is van onze thuiswedstrijd komende zondag tegen Roda JC. Om 14.30 uur trappen we af in het Noordlease Stadion met een voorsprong van vier punten. Bij een positief resultaat tegen Roda zetten we een grote stap om niet in de ‘verkeerde’ play-offs terecht te komen.”
 
“Het is mooi te constateren dat de supporters het belang van deze wedstrijd zien, want de kaartverkoop loopt goed. Het zou geweldig zijn als we opnieuw kunnen rekenen op de steun van een vol stadion. We zijn ervan overtuigd dat het de ploeg helpt.”
 
Junior Club Dag
“Morgenmiddag (woensdag – red.) belooft het ook een drukte van belang te worden bij de jaarlijkse Junior Club Dag. Het grote feest, exclusief voor de leden van de Junior Club, begint om 13.00 uur in MartiniPlaza. Het is dé kans voor kinderen om dicht bij de spelers te komen, want de eerste selectie zal ook aanwezig zijn. Uiteraard kun je foto’s maken met je favoriete spelers.”
 
“Er zijn daarnaast veel activiteiten in MartiniPlaza, waaronder een stormbaan, het maken van spandoeken, het spelen van FIFA en de mogelijkheid geschminkt te worden. Opgeven voor de Junior Club Dag kan nog via de website van de Junior Club. Bij binnenkomst ontvangen de leden een handtekeningenposter, waarop alle handtekeningen van de spelers verzameld kunnen worden. Uiteraard is ook clubmascotte Groby van de partij.”
 
eSporter Nick den Hamer
“Onze eSporter Nick den Hamer neemt vanaf komende vrijdag deel aan de FUT Champions Cup 2018 in Manchester. Hij is één van de twee Nederlanders op de Xbox, die zich heeft weten te kwalificeren voor dit grote prestigieuze eSports-toernooi. Van vrijdag tot en met zondag komen de 64 beste eSporters van de wereld bijeen om te strijden voor een ticket voor de WK-eindronde. De prestaties van Nick zijn te volgen via het EA Sports Twitch kanaal, YouTube, Twitter en Facebook.”
 
Arjen Robben
“We besluiten deze nieuwsbrief met de mededeling dat ondergetekende morgen (woensdag – red.) op bezoek gaat naar München om aanwezig te zijn bij de Champions League-return van Bayern, dat een 2-1 voorsprong verdedigt tegen Sevilla. Dan zal ik Arjen Robben ook persoonlijk feliciteren met zijn mijlpaal. Hij werd afgelopen zaterdag namelijk opnieuw kampioen met Bayern München en dat betekende de elfde landstitel in zijn carrière. Hiermee schreef Robben voetbalgeschiedenis, want niet één Nederlandse speler deed hem dat tot nu toe na.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws