Jubileumviering rond thuiswedstrijd tegen FC Utrecht

15 juni 2021

Morgen, woensdag 16 juni, viert FC Groningen haar 50ste verjaardag. Met de onthulling van het standbeeld van Martin Koeman wordt de aftrap gegeven van het jubileumjaar. Het beeld van ‘meneer Koeman’ – zoals de clubicoon nog altijd respectvol wordt genoemd – is een cadeau aan alle supporters van FC Groningen voor hun onvoorwaardelijke trouw en steun aan de Trots van het Noorden onder meer in een moeilijke periode tijdens de coronapandemie.

logo-50-website

De 50-jarige mijlpaal wordt woensdag 16 juni gevierd met een live tv-programma. FC Groningen maakt in samenwerking met RTV Noord een tv-uitzending met de titel ’50 jaar FC Groningen!’. In het programma – dat om 19.00 uur begint – wordt het standbeeld voor het stadion van clubicoon Martin Koeman onthuld. De feestelijke uitzending is live te volgen via het YouTube-kanaal van FC Groningen en op televisie via RTV Noord.

Feest der herkenning met oud-spelers
Gedurende het jubileumjaar zal FC Groningen diverse activiteiten en evenementen organiseren (onder het voorbehoud dat de ontwikkelingen rondom de coronapandemie dit zullen toelaten) om de vijftigste verjaardag van de club met de achterban te vieren. Bij de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen 2021/2022, op zaterdag 21 augustus tegen FC Utrecht, worden alle oud-spelers uitgenodigd om het jubileum met de supporters in het stadion te vieren.
Dat tijdens de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen FC Utrecht de tegenstander is, aftrap 21.00 uur, berust niet op toeval. Dit was een verzoek van FC Groningen aan de KNVB. FC Utrecht was namelijk ook de allereerste opponent van FC Groningen in de Eredivisie na de oprichting in 1971.

Volle bak
Vanaf het nieuwe voetbalseizoen zijn alle supporters en sponsors weer van harte welkom bij voetbalwedstrijden. De Trots van het Noorden staat te trappelen om de toegangspoorten weer open te gooien. Supporters en sponsors hebben het stadionbezoek gemist en FC Groningen hoopt de thuiswedstrijden in het jubileumjaar in een volle bak te spelen. De club gaat extra aandacht schenken aan het stadionbezoek.

Zo heeft de Tonny van Leeuwen Tribune – ook wel de Noordtribune genoemd – al een ware metamorfose ondergaan. De wens van onder meer de Ultras op dit tribunedeel is een betere doorloop wat betreft horecavoorzieningen. Middels zeecontainers is er op de omloop achter de bovenste rij van de Tonny van Leeuwen Tribune een horecastraat gecreëerd. De geplaatste horecacontainers en de verdere aankleding in dit deel van het stadion worden door de supporters zelf voorzien van verf en uitingen.

Vernieuwing
Het zijn de eerste stappen bij verdere aanpassingen in de Groene Kathedraal. Een groot deel van het stadion is inmiddels meer dan vijftien jaar oud en deels aan vervanging/vernieuwing toe. Zo wordt de geluidsinstallatie vervangen en wordt de mogelijkheid bekeken om nieuwe videoschermen op te hangen.

20200126GroningenAjax068 (1)

Laatste nieuws