Jubileumveiling groot succes: 1313 kinderen in beweging

2 mei 2022

De Jubileumveiling die FC Groningen afgelopen week in samenwerking met partner Catawiki organiseerde, is een groot succes geworden. Met de eindopbrengst kan stichting FC Groningen in de Maatschappij maar liefst 1313 kinderen in beweging brengen. Dat zal gebeuren met Trainen in de Wijk, één van de maatschappelijke programma’s onder de noemer Meer en Beter Bewegen. 

De gehele week konden FC-supporters en andere liefhebbers meedingen om vijftig bijzondere kavels, aangeboden door FC Groningen en Catawiki. Normaal gesproken gaat de opbrengst van de tweewekelijkse veiling naar de Opleiding, maar voor deze speciale editie werd besloten het geld te doneren aan stichting FC Groningen in de Maatschappij.  
 
Manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van de FC, Simon Cageling, is erg blij met de opbrengst. “Onze ambitie is het bestrijden van bewegingsarmoede in Noord-Nederland. Door dit grote succes kunnen we 1313 kinderen in beweging brengen binnen ons programma Trainen in de Wijk. Op die manier willen we, vanuit de kracht van FC Groningen, kinderen stimuleren en inspireren om meer en beter te bewegen.”  

product3_002

Populaire kavels 
Een aantal items en experiences waren enorm populair en de biedingen op deze kavels hebben dan ook een belangrijk aandeel gehad in de totaalopbrengst. Het ingelijste shirt van Arjen Robben, met certificaat en handtekening, leverde bijvoorbeeld €800,- op, net als de FC Groningen clinic voor jeugdleden. Op ‘Een week lang FC Groningen in jouw wijk of dorp’ werd €550,- geboden. Maar de absolute klapper van de Jubileumveiling was de officiële wedstrijdbal met handtekeningen. Dat item werd geveild voor maar liefst €851,-.   
 
Andere activiteiten 
Behalve de veiling stonden er afgelopen week nog een aantal andere mooie activiteiten op de rol. Vrijdag kon via het YouTube-kanaal van de FC een bijzondere show worden gevolgd, waarin presentator Frank Veenhof en veilingmeester Hans Nijland samen met verschillende gasten de Jubileumveiling en enkele kavels bespraken. Daarnaast werd de laatste tussenstand bekend gemaakt en zoals altijd op vrijdagmiddag vooruitgeblikt op de wedstrijd van het weekend. 
 
De bijzondere week kende een net zo bijzonder slot: afgelopen zaterdag vond in Euroborg een heus taxatie-evenement plaats. Mensen konden hun verborgen schatten laten taxeren door één van de drie aanwezige experts van Catawiki en tegelijkertijd de vijftig kavels bezichtigen op een tentoonstelling. Dat leverde uiteindelijk nog een aantal mooie biedingen op, waardoor het bedrag dat om 22.00 uur op de teller stond, een stuk hoger uitviel dan aanvankelijk het geval was. 
 
FC Groningen dankt iedereen die heeft meegeboden en daarmee een aandeel heeft gehad in het totaal van 1313 kinderen dat in beweging kan worden gebracht met Trainen in de Wijk. Daardoor is er gezamenlijk weer een mooie stap gezet in de strijd tegen bewegingsarmoede.

Laatste nieuws