string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jongste FC jeugd weer naar Spanje.

Maandag 21 juni 2010 om 15:16

Voor het tweede opeenvolgende jaar sluit RVO FC Groningen D2 het seizoen af in Spanje. In het prachtige Galicië zullen de mannen van trainer Peter Hoekstra deelnemen aan het Torneo Concello de Carballo.

Op woensdag 23 juni vertrekt met team met zestien spelers en zes stafleden vanaf Schiphol naar La Coruña. Maandag 28 juni, de dag dat het eerste elftal begint met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, komt het team terug in Nederland en begint voor hen de vakantie.
Het deelnemersveld voor dit toernooi liegt er niet om: Barcelona, Deportivo La Coruña en Celta de Vigo zijn aansprekende Spaanse tegenstanders in de poule, en Hoffenheim uit Duitsland is de andere niet-Spaanse deelnemer. Twee lokale teams completeren de poule van acht, waarin iedereen het tegen elkaar opneemt.
Op vrijdagavond 25 juni wordt het toernooi geopend en speelt de FC tegen FC Barcelona. Het toernooi wordt voortgezet op zaterdag 26 juni, dan worden de overige poule-wedstrijden gespeeld. Zondag 27 juni is de finaledag. De beste vier teams strijden dan om de toernooiwinst, de laagst geklasseerde ploegen spelen om de plekken 5 tot en met 8.
Vorig jaar debuteerde FC Groningen met een verdienstelijke derde plaats, na onder meer twee zeges op Barcelona, en leverde het bovendien de topscorer van het toernooi.
Zoals inmiddels te doen gebruikelijk bij buitenlandse toernooien, zullen dagelijks de verrichtingen vanuit Spanje op deze website te lezen zijn.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

1 week geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’