string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jong Oranje dinsdag in Euroborg tegen Engeland.

Donderdag 06 augustus 2009 om 08:15

Twee jaar geleden liepen de voetballers van Jong Oranje als Europees kampioen de Euroborg uit. Dinsdag 11 augustus keert de formatie, in een andere gedaante, terug in Groningen voor een interland tegen Engeland. Deze wedstrijd is het startsein voor een geheel nieuw traject dat uiteindelijk moet leiden naar de Olympische Spelen 2012 in Londen.

Tenminste, dat heeft de nieuwe coach Cor Pot (58) zich tot doel gesteld. De opvolger van Foppe de Haan werkte als rechterhand van Dick Advocaat bij Zenit Sint-Petersburg toen Jong Oranje in juni 2007 in een kolkende Euroborg Servië met 4-1 versloeg en voor de tweede keer op rij Europees kampioen werd. “Vooral het grote enthousiasme staat me nog bij. Sowieso zit het daarmee wel goed in Euroborg, kijk maar naar de geweldige sfeer bij de thuiswedstrijden van FC Groningen.”

Zo’n zelfde entourage hoopt Jong Oranje op dinsdag 11 augustus ook te mogen beleven. “Ik hoop dat onze wedstrijden zo veel mogelijk mensen trekken. Die steun hebben we hard nodig, want het zal voor ons een hele toer worden door de kwalificatie te komen,” zegt Pot die FC Groningen-verdediger Tom Hiariej en keeper Leonard Nienhuis in zijn voorselectie heeft opgenomen. 

De oefeninterland tegen voetbalgrootmacht Engeland, dat in juni nog de finale haalde op het EK Onder 21 en onder leiding staat van oud-international Stuart Pearce, is een mooi vertrekpunt voor de EK-kwalificatie. Daarin moet Jong Oranje zien af te rekenen met Spanje, Polen, Finland en Liechtenstein. Een hele klus, voorziet Pot. “Maar wij hebben zelf ook een heel goede lichting. Ik kan een team samenstellen dat alles heeft en waarmee we goed voetbal volgens de Nederlandse stijl kunnen spelen. In principe willen we met Jong Oranje de lijn van Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal volgen. Daar hebben we ook de spelers voor.”

Behalve de FC Groningen-spelers Hiariej en Nienhuis maken ook bekende Eredivisie-spelers als Georginio Wijnaldum, Leroy Fer, Vurnon Anita, Siem de Jong, Diego Biseswar, Kevin Strootman en Ricky van Wolfswinkel deel uit van de voorlopige selectie. Uit de Engelse competitie komen de grote talenten Patrick van Aanholt, Jeffrey Bruma (beiden Chelsea) en Nacer Barazite (Arsenal) die al regelmatig met de A-selectie meetrainen. “Het moet voor hen een grote eer zijn om voor Jong Oranje te spelen. Dit elftal is namelijk de laatste stap op weg naar het Nederlands elftal,” besluit Pot.

Zin in een mooi voetbalavondje?
Kaarten voor de interland Jong Oranje-Jong Engeland zijn in de vrije verkoop verkrijgbaar via TicketBox en de webshops van KNVB en FC Groningen. De toegangsprijs voor alle vakken, uitgezonderd de hoofdtribune, bedraagt € 8,00. Een plaats op de hoofdtribune kost € 10,00. Voor groepen, zoals scholen en verenigingen, geldt via ticketing@fcgroningen.nl een speciaal actietarief. Wie met vijftien of meer personen de wedstrijd bezoekt, betaalt € 5,00 voor een kaartje. Ook alle leden van de Juniorclub FC Groningen en de Green White Bengels kunnen tickets met een gereduceerd tarief kopen.

Komende vrijdag, 7 augustus, wordt door Pot een keuze gemaakt uit de speler van deze voorlopige selectie:
Patrick van Aanholt (Chelsea), Vurnon Anita (Ajax), Oussama Assaidi (De Graafschap), Nacer Barazite (Arsenal), Diego Biseswar (Feyenoord), Daley Blind (Ajax), Jeffrey Bruma (Chelsea), Mitchell Donald (Ajax), Rens van Eijden (N.E.C.), Marvin Emnes (Middlesbrough), Erik Falkenburg (Sparta Rotterdam), Leroy Fer (Feyenoord), John Goossens (N.E.C.), Donny Gorter (NAC Breda), Jan-Arie van der Heijden (Ajax), Tom Hiariej (FC Groningen), Olivier ter Horst (PSV), Daryl Janmaat (sc Heerenveen), Joshua John (Sparta Rotterdam), Siem de Jong (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Nicky Kuiper (FC Twente), Leonard Nienhuis (FC Groningen), Sergio Padt (Ajax), Erik Pieters (PSV), Jeffrey Sarpong (Ajax), Kevin Strootman (Sparta Rotterdam), Rick ten Voorde (N.E.C.), Georginio Wijnaldum (Feyenoord), Ricky van Wolfswinkel (FC Utrecht).

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard