string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jong Groningen na winst ook vierde.

Maandag 13 september 2010 om 23:26

De Beloften van FC Groningen hebben maandagavond in Doetinchem met 3-1 gewonnen van Jong De Graafschap. Bij rust was de stand 2-0 in het voordeel van de gasten. De FC staat vierde met één punt achterstand op Jong AZ.

In de eerste helft kwam FC Groningen goed uit de startblokken op het harde en gladde kunstgras op De Bezelhorst. Trainer Dick Lukkien: “De eerste twintig minuten waren uitstekend. Al in de derde minuut scoorde Petter Andersson op aangeven van Jorrit Kunst. Even later kopte Danny Menting op de lat uit een voorzet van Kelvin Bossman. Daarna waren de krachten aan onze kant even wat weggevloeid, maar in de slotfase scoorde Norair Mamedov toch de 0-2.”

“Na de pauze ging De Graafschap opportunistisch spelen en daar gingen wij niet goed mee om. We gingen achteruit lopen en in de 54ste minuut scoorde Breinburg de 1-2. Dat was natuurlijk benzine voor ze, maar verder dan één ander schot op doel hebben ze niet gekregen. Wij bleven namelijk wel goed staan in de organisatie. Vanaf de zeventigste minuut was de kracht bij De Graafschap weer wat op en namen wij het initiatief over.”

“In de tachtigste minuut maakte Danny Menting met een prachtige lob de 1-3 na een ongelukkige terugkopbal van een verdediger. Daarna was de wedstrijd gespeeld. In de slotfase kreeg De Graafschap nog een rode kaart en speelden ze de wedstrijd dus uit met een man minder. Over het rendement kunnen we vanavond tevreden zijn met drie van de vijf kansen, die we benutten. Dat was vooraf namelijk wel een aandachtspunt gezien het doelsaldo 2-1 na drie competitiewedstrijden.”

Opstelling Jong FC Groningen

Nienhuis; Kunst, Lachman, Werkman, Zinga; Post, Keurntjes, Bossman (71’ Wagenaar), Andersson (46’ Schepers), Mamedov, Menting (85’ Van Hezel).
Rest bank: Bakker, Luis Pedro, Vente.

Scores: 3’ Andersson 0-1, 42’ Mamedov 0-2; 53’ Breinburg 1-2, 80’ Menting 1-3.

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard