string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jong FC zelfs met negen man naar punt.

Maandag 29 september 2008 om 23:23

Jong FC Groningen heeft vanavond in Rotterdam zelfs met negen spelers een punt behaald tegen Jong Sparta. Robert Pomstra (2x geel) en Shkodran Metaj (neerhalen doorgebroken speler) moesten vroegtijdig van het veld. Jorrit Kunst en een prachtige lob van Danny Holla zorgden dat een 2-0 achterstand alsnog werd vereffend.

In de eerste helft viel er weinig te beleven op Het Kasteel. Aan de kant van Jong Sparta Rotterdam was Sander van Gessel een opvallende naam in het team van coach Geert Meijer. Vlak na de pauze bracht Edouard Duplan de thuisclub aan de leiding. Even later kreeg Robert Pomstra zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Na een uur spelen vergrootte Sparta Rotterdam de score naar 2-0 door een treffer van David Abdul.
Vijf minuten later was het echter Jorrit Kunst die zijn team in ondertal de aansluitingstreffer bezorgde: 2-1. Twaalf minuten voor tijd haalde Shkodran Metaj de doorgebroken Jeffrey Rijsdijk neer. Hij voorkwam daarmee mogelijk een scoringskans, maar liet zijn ploeg nu met twee spelers minder achter. Een mogelijke schorsing voor Metaj zal ook van kracht zijn voor het eerste elftal.
De Spartanen ging vol op jacht naar de beslissing, maar acht minuten voor tijd was het Danny Holla die met een prachtige lob doelman Eric Abdul verschalkte: 2-2. In de slotfase wist Groningen het zwaarbevochten punt te consolideren. Na vijf duels staat Jong Groningen zesde in de Eredivisie met acht punten. Komende maandag tegen Jong Willem II zal de ploeg Robert Pomstra moeten missen. Hij is automatisch geschorst voor één competitieduel in de Beloften geschorst.
Opstelling Jong FC: Koopmans; Kunst, Hiariej, Lachman, Cahais; Holla, Pellegriti (91’ Tabaouni), Metaj (78’ rood), Pomstra (50’ rood); Kluin (86’ Öztürk), Krohne (80’ Dijkstra). Rest bank: Ter Wielen, Eslik.
Scoreverloop: 48’ Duplan 1-0, 61’ Abdul 2-0, 66’ Kunst 2-1, 82’ Holla 2-2
Scheidsrechter: Bronsvoort
Gele kaart FC: Pellegriti

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard