string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jong FC Groningen wint oefenduel van AZ.

Woensdag 16 januari 2013 om 17:37

Jong FC Groningen heeft woensdagmiddag in Eelde een oefenwedstrijd gespeeld tegen de beloften van AZ. De ploeg van trainer Dick Lukkien won met 2-1. Op het veld van VV Actief scoorden Suk Huyn-Jun en Burak Saban namens Jong FC Groningen.

Voor Groningse beloften was het oefenduel met AZ de opmaat naar de hervatting van de competitie, volgende week maandag uit tegen Jong PSV. Lukkien had tegen AZ in zijn selectie allemaal jongelingen, aangevuld met enkele A-junioren. Eerder dit seizoen won Jong FC Groningen een competitiewedstrijd tegen Jong AZ met 3-1. De Alkmaarders wisten zich mede daardoor niet te plaatsen bij de eerste vier in Poule A en staan momenteel op de derde plek in Divisie B, het op één na hoogste niveau.
Oppermachtig
FC Groningen was voor rust oppermachtig en kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Twee keer was een aanval over de linkerflank, met Emil Johansson in een hoofdrol, de aanleiding voor even zoveel treffers. Eerst bediende de mee opgerukte Zweedse linksback spits Suk op het hoofd en bij het tweede doelpunt gooide Johansson de bal bij de tweede paal. Daar stond A-junior Saban om de bal met de borst te controleren en vervolgens met een schitterende volley in de verre hoek in één keer af te ronden.
Niet beter
Hoewel Lukkien in de rust enkele zaken aandroeg om in balbezit nog zuiniger te spelen, werd het er na de pauze aan Groningse zijde niet beter op. Uit het niets scoorde Fernando Lewis kort na de wisseling van speelhelft namens Jong AZ de 2-1. Het duurde tot een kwartier voor tijd voordat Jong FC Groningen weer volledige controle over de wedstrijd kreeg, hetgeen nog resulteerde in twee opgelegde kansen voor Hilal Ben Moussa en invaller Alexander Christovao. In de stand kwam echter geen verandering meer.
Commentaar
Het commentaar van trainer Dick Lukkien: “Hoewel AZ er voor rust niet aan te pas kwam, was ik toch niet tevreden. Het was van onze kant redelijk, zeker niet goed. Wij zijn grenzen aan het verleggen en willen steeds beter. Al met al was het wel voldoende om de wedstrijd naar ons toe te trekken en we hebben weer zaken waarmee we aan de slag kunnen.”

KARAKTERISTIEKEN
Eelde: Jong FC Groningen – Jong AZ 2-1 (2-0)
Scoreverloop: 13. Suk 1-0, 21. Saban, 2-0, 52. Lewis
Opstelling Jong FC Groningen: Van der Lei; Magnasco, Letschert, Bakker (45. Van Nieff) en Johansson; Batbay (70. Hateboer), Saban (45. Christovao), Ben Moussa; Bos, Suk en Kostic
Rest bank: Potveer en Mennega

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard