Jong FC Groningen verspeelt in slotfase punt

8 december 2018

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag op Sportpark Corpus den Hoorn met 1-0 verloren van Harkemase Boys. Het enige en beslissende doelpunt viel in de extra tijd van de tweede helft. Jochem van Putten werd matchwinner.

Bij Jong FC Groningen maakte Stuart Ritchie zijn debuut in de Derde Divisie Zaterdag als linksback en vervanger van de geblesseerde Luuk Wouters. Ook A-junioren Antonio Manolache, Mees Gootjes en Daniël van Kaam stonden in de basis.

In de eerste helft van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd en kreeg Robert Stelpstra met een kopbal tegen de paal de beste kans van de wedstrijd.

Na de pauze had Groningen een overwicht, maar wist dat niet in grote kansen om te zetten. In de slotfase profiteerde invaller Robert Stelpstra van een te korte terugspeelbal van Antonio Manolache en kwam de thuisclub sneu weg: 0-1.

Opstelling FC Groningen
Pelle Boevink, Tim Riksman, Kellian van der Kaap, Antonio Manolache, Stuart Ritchie, Mees Gootjes, Daniël van Kaam, Gerald Postma, Uriel Antuna, Tim Freriks, Matthijs Hardijk.
Bank: Nick Plomper, Jhurrey Margaritha, Marijn Ploem, Antonio Sefer.

Opstelling Harkemase Boys
Erick Jansema, Willem Huizing, Iloba Achuna, Joris Voest, Pier Veldman (93' Kevin Mennega), Jari Slort (78' Jochem van Putten), Henny Bouius, Mark Bruintjes, Robert Stelpstra, Noureddine Boutzamar, Jesse Renken.
Rest bank: 

Toeschouwers: 250
Score: 92' Jochem van Putten 0-1

Scheidsrechter: Keijl
Gele kaarten: 30' Uriel Antuna, 53' Noureddine Boutzamar

Uitslagen opleiding zaterdag 8 december
Roda JC – FC Groningen onder-13: 2-1
DZOH - FC Groningen onder-15: afgelast
FC Groningen onder-17 – Ajax: 6-2
sc Heerenveen – FC Groningen onder-19: 0-0
FC Groningen onder-23 – Harkemase Boys: 0-1

Programma opleiding zondag 9 december
FC Groningen onder-12 - De Graafschap & NEC (11.00 uur)

Update opleiding
-FC Groningen onder-23 blijft na de vierde nederlaag op rij de nummer tien van de ranglijst met 21 punten uit nu 15 gespeelde wedstrijden;
-FC Groningen onder-19 is en blijft tiende op de ranglijst in de Eredivisie Najaar met 14 punten uit twaalf duels en speelt na de winterstop in de Eerste Divisie Hoog;
-FC Groningen onder-17 staat nu achtste op de ranglijst, heeft nu 16 punten uit 12 duels en blijft in de race voor een plek in de top-8.

181208ERO3888-
181208ERO3532-

Laatste nieuws