string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jong FC Groningen sluit oefenperiode af met zesde zege.

Zaterdag 01 augustus 2015 om 18:59

Jong FC Groningen heeft zaterdagmiddag in Stroe met 1-0 gewonnen van Al Dhafra FC uit de Verenigde Arabische Emiraten. Robbert de Vos zorgde in de tweede helft voor de enige treffer. Het was de zesde oefenoverwinning op rij voor de ploeg van trainer Alfons Arts.

Arts was niet tevreden over de eerste helft: “We speelde slordig en in een te laag tempo. De tegenstander speelde vrij defensief en bovendien vrij hard. Het is dan zaak ‘uit de duels te blijven’ en het tempo hoog te houden en de zijkanten op te zoeken. Dat gebeurde onvoldoende en ik had het idee dat we ons door enkele overtredingen lieten imponeren. We creëerden zelf niet veel en de enige mogelijkheid van de tegenstander werd prima gepakt door Stefan van der Lei.”
Na de pauze herpakte de ploeg uit Groningen zich en werd er prima gespeeld in de ogen van de FC-trainer. “We hadden toen een hoger baltempo en maakte met Robbert de Vos een prima goal. Er hadden nog wel twee of drie meer bij gemogen, maar we zijn niet meer in de problemen geweest. Daarover was ik dus wel tevreden.”
Vier van de zes oefenzeges werden geboekt met een grote kern van spelers van de B-selectie. “Het zegt me eigenlijk niet zoveel, dat we alles hebben gewonnen. Al is het natuurlijk lekkerder om te winnen en hebben we in totaal maar één treffer hoeven te incasseren. Het gaat er uiteindelijk om hoe we er maandag 10 augustus staan tegen Jong De Graafschap. Ik heb veel goede dingen gezien in de afgelopen weken, maar er zijn ook nog punten om aan te werken in de komende week.”
Ervaring
Shkodran Metaj traint momenteel mee met de ploeg van Jong FC Groningen en maakte ook een halfuur zijn opwachting in deze oefenwedstrijd. “Wij hebben met elkaar gesproken en waren het snel eens over zijn rol. Shkodran zoekt nog een nieuw profavontuur en kan zijn conditie op peil houden bij FC Groningen. In de oefenwedstrijden kan hij bovendien speelminuten krijgen. Met zijn ervaring is hij van toegevoegde waarde voor het team.”
De doelstelling voor het aankomende seizoen is plaatsing voor de Landelijke Divisie in 2016/2017. “We willen in de competitie met elf ploegen graag zo hoog mogelijk eindigen en ons plaatsen voor de nieuwe ‘Tweede Divisie’. Als we bij de eerste vier eindigen is dat zo goed als zeker. Daarnaast gaat het om het ontwikkelen van de jongens, die zoveel mogelijk moeten aansluiten bij de eerste selectie. Dat is een mooie uitdaging voor de ploeg.”
Opstelling FC Groningen
Van der Lei; Bijl, Veendorp, Baas, De Leeuw (63’Metaj), De Vos (63’ Metaj), Hrustic (50’ Veldman), Bos (70’ Stenekes), Oldenburger, Jasper, Idrissi. Rest bank: Gies.
Score: 54′ Robbert de Vos 1-0

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard