Jong FC Groningen met tien man naar remise bij Vitesse.

Donderdag 14 november 2013 om 13:30

Jong FC Groningen heeft vanavond de inhaalwedstrijd tegen Jong Vitesse met 3-3 gelijkgespeeld. Op de nieuwe trainingsaccommodatie van de Arnhemmers in Papendal scoorden namens de Groningse Beloften David Texeira, Arjen Hagenauw en Kevin Mennega. Angelo Cijntje kreeg in de tweede helft de rode kaart.

Door het resultaat tegen Jong Vitesse staat de ploeg van trainer Paul Raveneau nu op 16 punten uit acht wedstrijden. Het bekleedt hiermee de derde plaats op de ranglijst, drie punten achter koploper Jong Heracles. Jong FC Groningen heeft nog een wedstrijd te goed ten opzichte van de aanvoerder van de ranglijst in de Beloftencompetitie Divisie A.
Het duel met Jong Vitesse was de tweede inhaalwedstrijd van deze week. Afgelopen maandag werd thuis tegen Jong ADO Den Haag een 2-0 voorsprong in de slotfase verspeeld. Het werd uiteindelijk 2-2. In Arnhem was de ruststand donderdagavond 1-1.
Texeira
In de ploeg van Raveneau was opnieuw een plaats ingeruimd voor David Texeira. De Uruguayaanse spits maakte afgelopen maandag na een lange blessure zijn rentree op het veld in wedstrijdverband. De Zuid-Amerikaan speelde toen één helft en hield het op Papendal een uur vol. Texeira schoot FC Groningen na een half uur spelen weer langs Vitesse, dat na een kwartier de leiding had genomen.
Tegen Jong Vitesse maakten ook de centrale verdedigers Timo Letschert en William Ekong – net als afgelopen maandag – weer onderdeel uit van het basiselftal van Jong FC Groningen, die voor het duel met Vitesse werd aangevuld met enkele jeugdspelers. Het was Ekong die na tien minuten een inzet van de thuisploeg voor de lijn uit de doelmond wist te werken.
Raak
Even later was het alsnog raak, toen Adnane Tighadouini een fout van Hans Hateboer afstrafte. Voor rust kreeg FC Groningen met name via Arjen Hagenauw echter de beste en meeste kansen. Maar verder dan de treffer van Texeira kwamen de bezoekers niet.
Ook na de pauze bleef het een open wedstrijd met kansen over en weer. Tien minuten in de tweede helft werd Noureddine Boutzamar in het strafschopgebied neergehaald. Hagenauw pakte vol vertrouwen de bal en schoot via de handen van keeper Lorenzo Hop hard raak, 1-2. Lang kon FC Groningen niet van de voorsprong genieten, want na een uur spelen haakte Angelo Cijntje de doorgebroken Tighadouini in het strafschopgebied. Rood voor de gelegenheids linksback en een penalty voor Vitesse. Jonathan Reis bleef rustig vanaf elfmeter, 2-2.
Blessuretijd
Uit de eerste de beste tegenaanval met tien man kwam Kevin Mennega oog in oog met Hop en de flankspeler schoot de bal door de benen van de keeper: 2-3 voor Jong FC Groningen. Vitesse drong daarna aan, maar de Groningers leken stand te houden. Tot net in blessuretijd invaller Mohamed Hamdaoui keeper Joey Potveer met een inzet vanaf de zijkant verraste in de korte hoek. Eindstand: 3-3.

KARAKTERISTIEKEN
Jong Vitesse – Jong FC Groningen 3-3 (1-1)
Scoreverloop: 15. Tighadouini 1-0, 31. Texeira 1-1, 57. Hagenauw 1-2 (pen.), 62. Reis 2-2 (pen.), 64. Mennega 2-3, 90. Hamdaoui 3-3
Bijzonderheid: 61. Rood voor Cijntje
Opstelling Jong FC Groningen: Potveer; Hateboer, Letschert, Ekong en Cijntje; Bijl, Boutzamar, Abdulahi; Hagenauw (76. De Groene), Texeira (62. Cicek) en Mennega (84. Jasper)
Rest bank: Sietsma en Van Leijenhorst