string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jong FC Groningen fors onderuit bij Volendam.

Maandag 19 oktober 2015 om 21:42

Maandagavond heeft Jong FC Groningen een forse nederlaag gelegen bij Jong FC Volendam. De ploeg van trainer Alfons Arts ging met liefst 5-0 onderuit. De ruststand was 2-0. Na de nederlaag zakt de ploeg naar de vijfde plek op de ranglijst.

In Volendam keek de groen-witte FC al na een kwartier tegen een 2-0 achterstand aan. Trainer Alfons Arts was met zijn ploeg met ‘goede bedoelingen’ gestart tegen de nummer 8 van de ranglijst, waar Jack Tuyp een uurlang ‘op tien’ speelde, als valse spits. “Het betekende dat we in balbezit een man op het middenveld over hadden, maar we namen daarin teveel risico. Twee keer werden we kinderlijk eenvoudig uitgespeeld, over de linkerkant en over de rechterkant en loop je achter de feiten aan.”
Het tweede deel van de eerste helft had Groningen controle. “In die fase hadden we twee à drie grote kansen, maar benutten we die niet. Vlak voor rust hield doelman Stefan van der Lei ons met een redding in de wedstrijd. Na de pauze startten we ook goed, maar was het voor Volendam de eerste de beste keer raak. Ook bij de 3-0 hebben we drie flinke kansen gekregen, maar voor de goal waren we niet meedogenloos genoeg.”
In de slotfase liep de score zelfs nog op naar 5-0. “We bleven toch op jacht naar die ene goal en qua kansenverhouding was het over de hele wedstrijd 8-6. Daarmee is de nederlaag geflatteerd en heeft FC Volendam ons een lesje in effectiviteit gegeven. Dit mag ons niet gebeuren. De ploeg had moeite de situaties te herkennen en dan de bijbehorende acties uit te voeren. Ons team denkt te aanvallend. We hebben er meer nodig die ook verdedigend denken en de ploeg in verdedigend opzicht neerzetten,” was de slotsom van Arts.
Behalve het verlies van drie punten was er nog een vervelende blessure voor Pier Veldman. Die kreeg vlak na de pauze een schop van een tegenstander en moest met een ‘ei op de enkel’ het veld verlaten. Roland Baas verstapte zich twintig minuten voor het einde van de wedstrijd en werd uit voorzorg gewisseld. Jong FC Groningen speelt over drie weken de uitwedstrijd tegen Jong Achilles 1929.
Opstelling Jong FC Groningen
Van der Lei; Bijl, Payne, Veendorp, Baas (70’ De Leeuw); De Vos, Veldman (50’ Amakodo), Bos; Oldenburger, Islamovic (46’ Jasper), Idrissi.
Rest bank: Gies en Stenekes.
Scores: 8′ Prijor 1-0, 14′ Mertens 2-0; 51′ Philips 3-0, 87′ Mertens 4-0, 90′ Prijor 5-0.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard