Johansson naar Sandnes Ulf

10 januari 2014

Emil Johansson vertrekt per direct bij FC Groningen. De 27-jarige Zweed tekent een contract bij de Noorse club Sandnes Ulf. De linkervleugelverdediger had in Euroborg nog een overeenkomst tot medio 2015.

Ulf is een stad vlak bij Stavanger. De club werd in 1911 opgericht onder de naam van de stad en sinds de fusie in 2004 met Sandnes FK wordt de huidige clubnaam gevoerd. Sandnes Ulf speelt sinds 2012 op het hoogste Noorse voetbalniveau, de Tippeligaen. De club, die in de schaduw staat van regionale grote clubs als Viking Stavanger en Bryne FK, handhaafde zich vorig seizoen op het hoogste niveau middels promotie- degradatiewedstrijden. Optie
FC Groningen lichtte vorig jaar april de optie in het contract van Johansson om de transferrechten op de Zweedse verdediger te behouden. De afspraak met de speler en zijn zaakwaarnemer was toen al wel dat er aan een vertrek uit Euroborg zou worden gewerkt, omdat het perspectief op speeltijd voor Johansson klein was. Ondanks belangstelling van verschillende kanten kwam een transfer afgelopen zomer niet tot stand. Johansson, éénmalige Zweeds A-international, kwam sinds zijn komst naar Groningen in totaal tot acht officiële wedstrijden in het groen-witte shirt. Johansson werd medio 2011 overgenomen van het Noorse Molde FK. Daarvoor speelde de linksbenige verdediger drie seizoenen voor Hammarby IF. Johansson begon zijn loopbaan bij Degerfors IF.

Laatste nieuws