Joël van Kaam tekent tot medio 2024 bij FC Groningen

28 maart 2021

Na zijn broer Daniël heeft FC Groningen nu ook Joël van Kaam voor langere tijd aan zich gebonden. De 19-jarige flankspeler heeft bij de Trots van het Noorden een nieuwe 3,5-jarige verbintenis getekend. De bestaande aflopende overeenkomst van de in Delfzijl geboren en bij de jeugd van VV Appingedam begonnen Van Kaam bevatte komende zomer een extra optiejaar, maar is nu dus opengebroken en met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 verlengd tot medio 2024

Joël van Kaam maakt sinds dit seizoen regelmatig deel uit van de wedstrijdselectie van hoofdtrainer Danny Buijs. De uit de opleiding van FC Groningen afkomstige flankspeler debuteerde op 8 november 2020 in het eerste elftal als invaller in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Van Kaam kwam tot nu toe in zes Eredivisiewedstrijden in actie voor de Trots van het Noorden, waarvan hij drie keer in de basis startte.

In kleedkamer1

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is heel tevreden met de contractverlenging van de tweede Van Kaam binnen de club: “Joël is een talentvolle jongen uit onze eigen opleiding en hij komt bovendien uit ons verzorgingsgebied. Wij willen heel graag jeugdig talent aan ons binden en het liefst uit onze eigen regio, dus we zijn heel blij met deze verlenging. Joël is een speler met hele goede fysieke voorwaarden; snelheid, power en atletisch vermogen. Dat koppelt hij aan voetbaltechnische kwaliteiten. Hij kan daarnaast met zijn manier van spelen op meerdere posities op de flank uit de voeten. In onze ogen bezit Joël alle eigenschappen die wij zoeken in onze strijdwijze en zijn voor hem alle voorwaarden aanwezig om zich de komende jaren verder te ontwikkelen en te groeien bij FC Groningen. Wij hebben heel veel vertrouwen in de toekomst samen.”

Met Fledderus en rugnummer 33
Gasterra

Laatste nieuws