string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jeugdteams oefenen succesvol.

Vrijdag 13 augustus 2010 om 22:46

Met de naderende competitie- en bekerstart in zicht oefenden alle teams van FC Groningen/Cambuur op een prachtige zaterdag in augustus.

Een eerste volle voetbalzaterdag op Corpus den Hoorn waar we de teams van FC Groningen/Cambuur succesvol zien oefenen en vooral… scoren. Liefst negentien treffers zien de aanwezigen en veelal zijn de teams van de RVO de bovenliggende partij. De tweedejaars D-pupillen, die dit seizoen gaan spelen onder de naam FC Groningen/Cambuur D1, mogen als eerste opdraven en kunnen met name terugzien op een sterke tweede helft. Voor rust benut de ploeg, ditmaal gecoacht door Jordi Hoogstrate, de kansen optimaal maar is ook tegenstander Zwolle veelvuldig op de Groningse helft te vinden. Na rust volgt de ommekeer met een stortvloed aan kansen waar met name Delano Goeree wel raad mee weet. Na twee opeenvolgende zeges tegen opponenten uit de Eerste Divisie C maakt de D1 zich nu op voor de United Jeugd Cup van volgende week in Nieuwegein.
Scoreverloop: 1-0 Dennis Molema (4.), 2-0 Jannik Schoon (28.), 3-0 Delano Goeree (33.), 3-1 (35.), 4-1 Delano Goeree (49.), 5-1 Jannik Schoon (51.), 6-1 Delano Goeree (54.), 6-2 (60.)
Om even na twaalf uur is het Duitse Oldenburg de tegenstander van FC Groningen/Cambuur C3. Dit team bestaat uit louter eerstejaars C-junioren en speelt dit seizoen dus onder de naam van C3 en niet, zoals voorgaande seizoenen, onder C2. De oosterburen hebben geen schijn van kans en worden vooral op technisch vlak zeventig minuten lang overvleugeld door de ploeg van trainer Erik Muntendam. Stan Haanstra maakt al snel de openingstreffer om vervolgens een strafschop tegen de paal te schieten. Is de ploeg voor rust al oppermachtig, na de pauze komen de Duitsers er al helemaal niet meer uit. Dankij nog eens twee doelpunten van zowel Stan Haanstra als Tiuri Schieving blijft de teller net onder de tien steken.
Scoreverloop: 1-0 Stan Haanstra (7.), 2-0 Rutger Etten (24.), 3-0 Stan Haanstra (36.), 4-0 Twan Nieboer (41.), 5-0 Stan Haanstra (44.), 6-0 Rutger Etten (55.), 7-0 Tiuri Schieving (58.), 8-0 Tiuri Schieving (61.)
Om half drie, komend seizoen de vaste aanvangstijd van zowel A1 als B1, mag het vlaggenschip van de jeugdopleiding als laatste aan de bak. Na het sterke doordeweekse optreden tegen ACV (2-0 winst in Assen) is ditmaal opnieuw een zaterdaghoofdklasser de tegenstander. Stadgenoot Oranje Nassau mag de mannen van de trainers Paul Raveneau en Willem Lanjouw tegenstand bieden maar al snel is duidelijk dat FC Groningen/Cambuur A1 al een stuk langer aan de voorbereiding bezig is. Na een snelle 1-0 van Marcel Hinz maakt ON nog wel gelijk, in het vervolg domineert echter de thuisploeg op het veld van GRC Groningen. Vlak na rust is opnieuw Hinz trefzeker en hoewel het geen grootse wedstrijd is, creeert de FC toch nog enige kansen. Voor A1 gaat het seizoen aanstaande zaterdag echt beginnen als op Skoatterwald voor de beker wordt aangetreden tegen Heerenveen/Emmen.
Scoreverloop: 1-0 Marcel Hinz (4.), 1-1 (17.), 2-1 Marcel Hinz (48.)
Ook buiten Groningen wordt volop gespeeld. Twee teams van de gezamenlijke jeugdopleiding RVO FC Groningen/Cambuur treffen elkaar op het Kalverdijkje. De eerstejaars D-pupillen van Peter Hoekstra (FC Groningen/Cambuur D3) zijn in Leeuwarden veel te sterk voor de D2, een mix van eerste- en tweedejaars D-pupillen. Een zevenklapper is het gevolg en het mooie nieuws vanuit Friesland is dat er goed werd gespeeld en er goede goals werden gescoord.
Scoreverloop: 0-1 Tristan Cooke (3.), 0-2 Daniel Teune (12.), 0-3 Tommie van de Looi (23.), 0-4 Tristan Cooke (30.), 0-5 Daniel Camara Bos (41.), 0-6 Tommie van de Looi 51.), 0-7 Nick Kassmann (67.)
De tijd van voorbereiding is ook veelal een tijd voor het spelen van toernooien. FC Groningen/Cambuur B1 is sinds donderdag op trainingskamp in Heemskerk om daar o.a. deel te nemen aan een internationaal toernooi van het organiserende ODIN’59. De  ploeg van trainer Peter Moltmaker heerst in de eerste twee poulewedstrijden en mag op zondag het karwei klaren wanneer het gastheer ODIN’59 nog treft en de daaropvolgende finales speelt.
Uitslagen: FCG B1 3-1 Oestrich Iserlohn; FCG B1 5-1 Bermuda.
Update zondag: FCG B1 wint ook de laatste poulewedstrijd ruim (4-1) maar mist in de halvefinale tegen het Deense SoenderjyskE liefst vier strafschoppen. Uiteindelijk wordt de ploeg derde na een 2-0 overwinning op FC Zwolle.
FC Groningen/Cambuur C1 is tenslotte actief op sportpark De Toekomst in Amsterdam waar het een toernooi tegen mooie en gelijkwaardige tegenstanders speelt. De tweedejaars C-junioren, onder leiding van trainer Grafton Holband, pakken drie punten tegen PSV dankzij een treffer van Kasper Oldenburger. Vervolgens wordt zwaar maar geflatteerd verloren van Ajax en maakt Richairo Zivkovic de enige treffer. De vierkamp wordt echter afgesloten met een puike overwinning op de voetbalacademie van FC Twente. Willem Gootjes en Anton Hekman scoren voor een dominerend FCG.
Uitslagen: FCG C1 1-0 PSV; FCG C1 1-4 Ajax; FCG C1 2-1 VA FC Twente.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard