string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jans: ‘Wij moeten ons weer bewijzen’.

Woensdag 05 mei 2010 om 12:39

Trainer Ron Jans staat met FC Groningen aan de vooravond van de vijfde opeenvolgende play-offs met FC Utrecht. De voorgaande vier keer werd telkens de finale bereikt. “Dat is ook deze keer weer ons doel.”

FC Groningen mag bovendien een ‘Angstgegner’ worden genoemd voor FC Utrecht, aangezien de ploeg driemaal achtereen door Groningen werd uitgeschakeld in de strijd om een Europa League-ticket. “In Utrecht lijkt zelfs niet FC Groningen maar mijn persoon een ‘Angstgegner’, heb ik begrepen,” zo begint Ron Jans. “Maar ik doe zelf echt geen vlieg kwaad.”

Zijn ploeg zal het donderdagavond in Galgenwaard waar moeten maken. “Vooraf denk ik dat de kansen ‘fifty-fifty’ zijn. Maar wij hebben natuurlijk wel de afgelopen drie seizoenen gewonnen van FC Utrecht. Wij zullen ons opnieuw moeten bewijzen en Utrecht achter de feiten aan laten lopen.”

Zelfde achttien
De selectie voor het duel in Utrecht is identiek aan die van afgelopen zondag. De acht afwezigen zijn nog altijd: Morten Nordstrand (lies), Sepp De Roover (kruisband), Petter Andersson (kruisband), Ondrej Svejdik (kruisband), Jeffrey Rijsdijk (knie), Danny Holla (kuitbeen), Theo Lucius (kuitbeen) en Mike Zonneveld (achillespees). Holla zit overigens – geblesseerd en wel – een schorsing uit die hij in de play-offs van vorig jaar opliep.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard