string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jans: ‘We gaan met dit spel door’.

Zondag 01 november 2009 om 00:44

Na afloop van FC Groningen – AZ zaten Ron Jans en Ronald Koeman voor de achtste keer naast elkaar op een persconferentie. Voor de achtste keer moest Jans zijn meerdere erkennen, al was de zege van Koeman deze keer wat ‘teveel’ van het goede.

Als trainer van Vitesse won Koeman in 2001 tweemaal van FC Groningen. Van 2002 tot 2004 deed hij dat acht keer achtereen bij Ajax en bij PSV in het seizoen 2006/2007 tweemaal. Bij zijn debuut als trainer van AZ in Euroborg nogmaals. Sinds het ene gelijkspel als trainer van Vitesse in 2000 volgden dertien zeges. De laatste acht daarvan betekenden overwinningen op Ron Jans.

De AZ-trainer over de wedstrijd: “We hebben de eerste helft gecontroleerd. Beide ploegen kregen weinig kansen. Wij schoten een keer op de lat en Groningen kreeg een situatie waarin de bal voorlangs ging. Verder ging het behoorlijk gelijk op. De eerste twintig minuten van de tweede helft waren de minste van onze kant en de beste van Groningen. Wij hanteerden te snel de lange bal. De grootste kans was voor Enevoldsen, die de bal in een leeg doel had kunnen schieten. Dat had de 1-0 kunnen zijn.”

“Ik had sowieso het idee dat degene die het doelpunt zou maken, ook zou winnen. Dembélé schoot vervolgens op de paal en dat zou je gebrek aan geluk kunnen noemen. Uiteindelijk maakten wij toch nog het doelpunt. Een gelijkspel had misschien meer de verhouding weergegeven. De zege komt wel op een goed moment. De was een wedstrijd waarin we misschien wat teveel kregen, maar er zijn ook wedstrijden geweest waarin wij meer hadden verdiend. Dat is dan vanavond terug betaald.”

Ron Jans weet dat het geluk in de rest van de competitie ook een keer mee gaat zitten: “We hebben een manier van voetballen in Groningen. Proberen te winnen en druk naar voren zetten. Dan is het vervelend als je zo speelt en dat niet beloond wordt. Maar het geluk en de pech gaat ook nog een keer in ons voordeel werken.”

“Vandaag waren wij zeer weerbaar. Wij ageerden en AZ reageerden. Holman raakte de lat en Dembélé de paal. Daar kwamen wij goed weg en het was jammer dat we niet het moment van de wedstrijd benutten (kans Enevoldsen – red.). Overigens was de handsbal van Pellè in de eerste helft ook nog een cruciaal moment. Op tv-beelden was te zien dat het zeker geen buitenspel is geweest. In de slotfase hebben wij zelf niet goed opgelet bij die vrije trap. Ik kan goed leven met het spel dat wij geboden hebben. Daar gaan we volgende week zeker mee door!”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard