Jans tevreden over de voorbereiding

17 juli 2009

FC Groningen speelt vanavond in Haren de laatste oefenwedstrijd op Nederlandse bodem. In Haren is FC Dordrecht de zesde tegenstander in de voorbereiding. Het duel aan de Onnerweg begint om 19.00 uur.

Na vier weken voorbereiding en vijf oefenduels maakt trainer Ron Jans een tussenbalans op: "Tot dusver ben ik heel erg te spreken over deze fase van het seizoen. In de tweede week dunde de groep wat uit door wat kleine blessures. Maar gelukkig is de groep inmiddels weer vrijwel compleet."

Over de tot dusver gespeelde wedstrijden is de trainer ook tevreden. "Het waren prima krachtmetingen. We hebben goed gevoetbald en veel kansen gecreëerd. Tegen Veendam en met name Emmen hadden we de score hoger moeten laten uitvallen, maar ik vind niet dat het missen van kansen als rode draad door deze periode loopt."

Tegen FC Dordrecht is de selectie flink uitgedund in vergelijking met de voorgaande wedstrijden. "Op één (Jeffrey Rijsijk - red.) na zijn alle Beloften aangesloten bij hun eigen team. Dat speelt namelijk vrijdagmiddag een oefenduel tegen Jong Sparta."

De selectie van FC Dordrecht is ook niet heel breed te noemen. De ploeg van trainer Gert Kruys vroeg zelfs dispensatie aan bij de bond om met minder dan het verplichte aantal van 17 contractspelers te mogen werken. De club is evenwel op zoek naar nog twee versterkingen om op dat minimumaantal te komen. Oud-Groninger Brian Pinas maakt deel uit van de selectie, maar zal niet in actie komen. Pinas is geblesseerd en werkte woensdag en donderdag in Haren hersteltrainingen af.

Het duel begint vrijdagavond om 19.00 uur aan de Onnerweg in Haren. Toegangsprijs is 8 euro voor volwassenen en 4 euro voor jeugd tot en met 12 jaar.

Laatste nieuws