string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jans: ‘Team presteert beter onder druk’.

Maandag 05 april 2010 om 12:31

Trainer Ron Jans van FC Groningen concludeerde dat zijn ploeg meer druk nodig heeft om te presteren. Zijn collega Theo Bos van Vitesse begroette de belangrijke overwinning met plezier.

Ron Jans: “Van tevoren hadden we hadden bedacht volledige pressie op de opbouw van Vitesse te geven. Vervolgens een man meer te creëren op het middenveld en zo de wedstrijd te domineren. Maar we hebben de eerste tien minuten alleen maar achter Vitesse aangelopen. Overal waren we een stap te laat. Als we in balbezit kwamen, leverden we de bal ook zomaar weer in. Er was een gebrek aan concentratie. Het gaat er niet om wat je zegt, maar wat je doet in het veld. De beginfase kwamen we nog ongeschonden door. Daarna was er een betere fase, maar na 35 minuten kwam Vitesse weer bovendrijven.”
“In de rust heb ik mijn stem wat harder laten gaan omdat ik wel kwaad was. Als je met z’n allen iets wil, dan moe je ook met z’n allen gedrevenheid laten zien. Maar na rust was het niet beter. Spitsen die zich matig aanboden. Wel pogingen om te voetballen, maar we kwamen er niet door. Bij de eerste goal was Claudemir alerter dan onze defensie. Daarna heb ik aanvallend gewisseld. Er was een kopbal van Stenman, een schot van Pedersen die de situatie beter had kunnen uitspelen omdat Lovre er beter voor stond. Na de 2-0 werd het een open wedstrijd. Granqvist kreeg nog twee goede kansen. En die derde goal kan de hele wereld rond. En zegt ook iets over hoe je de wedstrijd verliest. Vitesse won verdiend met een betere inzet.”
“Nu is er het besef dat het niet is gelukt het in alle koppies te krijgen. De druk om de play-offs te halen moet wat hoger. Onder druk presteren we beter dan zonder druk. Het grote aantal blessures en schorsingen zou ons een keer gaan opbreken, maar is geen excuus voor de spelers die vandaag aan de wedstrijd hebben meegedaan.”
Theo Bos: “Het was een belangrijke wedstrijd voor ons. Dat mag een open deur zijn. We willen ons zo snel mogelijk veilig spelen en bij de nacompetitieplekken wegblijven. Het is hoe dan ook een hele belangrijke week. Als we geen punten hadden gepakt dan was de druk echt heel hoog geworden. De ploeg heeft het vandaag goed gedaan. Begon inderdaad beter aan de wedstrijd. Was agressiever. We hadden in die fase al op voorsprong kunnen komen.”
“Daarna hadden we wel wat moeite met de positiewisselingen op het middenveld van FC Groningen. Maar die periode kwamen we gelukkig goed door. In de tweede helft vond ik dat we op een goed moment scoorden. Dat was op dat moment ook een verdiend voorsprong. Groningen nam daarna meer risico. En we weten dat zij er in de omschakeling fantastisch uit kunnen komen. Ik was onder indruk van Groningen na de winterstop. Vooraf waren er wel wat zorgen over hoe het vanavond zou aflopen. Maar de groep heeft een fantastische overwinning geboekt door een goede instelling. De jongens hebben laten zien dat ze weten waar het om gaat. Als we dit doortrekken dan gaan we nog meer punten halen en kunnen we ook nog iets gaan stijgen op de ranglijst.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard