string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jans: ‘Karakter en mentaliteit’.

Dinsdag 27 oktober 2009 om 13:38

Woensdagavond speelt FC Groningen in Arnhem het bekerduel tegen Vitesse met als inzet een plek in de achtste finales van het toernooi. Beide ploegen hebben een slechte beurt achter de rug. Trainer Ron Jans blikt vooruit.

De samenstelling van de selectie van FC Groningen is op een plek gewijzigd ten opzichte van de verloren uitwedstrijd tegen FC Twente. Doelman Brian van Loo is voor een duel geschorst. Leon ter Wielen sluit derhalve aan bij de achttien.

Patroon doorbreken
Ron Jans blikt vooruit op de bekerconfrontatie: “Beide ploegen hebben een zeer teleurstellende wedstrijd achter de rug. Onze uitgangspositie is dus vergelijkbaar. We moeten hier zowel individueel en als team op reageren. Gisteren zijn we het bos in geweest voor een duurloop. Dit om het patroon even te doorbreken. Vervolgens hebben we in de kleedkamer gesproken over de situatie. Je kunt verliezen in Twente, maar dat mag niet zo machteloos gaan.”

“Morgen in Arnhem en ook in de wedstrijden daarna willen we karakter en mentaliteit tonen. We zijn door de ondergrens heen gezakt en ik verwacht zeker een reactie. Het team is zich heel bewust van de situatie. In een moeilijke fase zijn spelers misschien eerder teveel met zichzelf bezig, terwijl ze juist aandacht voor hun omgeving zouden moeten hebben. De ploeg kan op dit moment een goed resultaat heel goed gebruiken.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard