string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jans: ‘Hadden graag verlengd, maar gunnen Bacuna deze transfer’.

Woensdag 20 juni 2018 om 13:30

FC Groningen had de nog één jaar doorlopende verbintenis met Juninho Bacuna graag opengebroken en verlengd. De speler gaf de club echter te kennen toe te zijn aan een nieuwe stap in zijn carrière. Die komt er nu met de Premier Leagueclub Huddersfield Town.

Manager technische zaken Ron Jans geeft aan dat FC Groningen met Juninho Bacuna in gesprek is geweest over een nieuwe overeenkomst. Toen daar geen mogelijkheid toe bleek te zijn, is door partijen aangestuurd op een tussentijds vertrek. FC Groningen kon het zich immers niet veroorloven dat Bacuna volgend jaar transfervrij het Noordlease Stadion zou gaan verlaten.

Op Corpus_PUMA shoot

Jammer
Met Huddersfield Town krijgt de 20-jarige middenvelder zijn gewenste overgang naar Engeland. “Een prachtige transfer voor Juninho”, is de reactie van Jans. “Wij gunnen hem dit van harte, maar vinden het wel heel jammer dat hij vertrekt. We zijn bezig geweest om zijn contract open te breken en te verlengen, maar dat is helaas niet gelukt. We hadden graag nog één of twee jaar langer van zijn kwaliteiten gebruik willen maken.”

Actiefoto 2014

“Juninho heeft op zeer jonge leeftijd al heel wat wedstrijden in de Eredivisie gespeeld”, vervolgt Jans. “We zijn er trots op dat we weer een speler aan de Premier League leveren, komend seizoen. Bovendien ook nog eentje uit onze eigen opleiding. Wij wensen Juninho vanzelfsprekend alle succes!”

Teamfoto B2

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard