string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jans: ‘Een engeltje op de lat’.

Zondag 25 januari 2009 om 18:26

Trainer Ron Jans had vooraf al heel veel zin in de wedstrijd en ook zijn team straalde dat uit. “Er was een prima spirit en met steun van het publiek hebben we geknokt en geknokt.” Zijn collega Van Basten, debuterend in Euroborg, had er de pee in. “Helaas hebben wij de kansen niet benut, maar ook dat hoort erbij in voetbal.”

Marco van Basten: “We hebben een belangrijke wedstrijd verloren in de jacht op het kampioenschap. Daar ben ik natuurlijk niet blij mee. Ik vond dat wij op basis van de tweede helft recht hadden op iets meer. Maar de kansen hebben wij helaas niet benut. En ook dat hoort erbij in het voetbal. De eerste helft ging het gelijk op en kwam Groningen op voorsprong door een goed afstandsschot van Holla. In de tweede helft zijn we met Suárez in de spits gaan spelen, met drie aanvaller en vier middenvelders. En uiteindelijk nog met Thomas Vermaelen in de spits. We hebben er alles aan gedaan om de nederlaag te voorkomen. We hebben veel strijd geleverd en met name Suárez in een één tegen één met de keeper en Vermaelen met zijn schot tegen de lat waren dichtbij de gelijkmaker.”

“In de slotfase werd Jan Vertonghen volkomen onterecht uit het veld gestuurd. Ik wilde hiertegen protesteren en werd ook nog van het veld gestuurd. Het wordt er allemaal niet beter van. Vorige week kregen we ook al een onterechte rode kaart. Ik probeerde iets duidelijk te maken en vervolgens werden daarin de regels goed toegepast, door mij ook weg te sturen.”

Ron Jans: “Ik ben het met Marco eens dat we de eerste helft gelijkwaardig waren. Buiten de beginfase waarin Siem de Jong veel mogelijkheid kreeg de bal aan te nemen, had Ajax het vrij moeilijk. Wij hielden de bal zelf ook moeizaam in de ploeg. Op de momenten dat dit wel lukte, werden we vaak wel meteen gevaarlijk. Danny Holla zette ons met een lekkere streep op voorsprong. De tweede helft deed me denken aan die in Amsterdam. Een ploeg op achterstand die steeds meer ruimte weggaf aan de ploeg die voorstond. Wij hebben gespeeld met een prima spirit en met steun van het publiek hebben we geknokt en nog meer geknokt. Deze zege is weer lekker om mee door te gaan. De enige domper is de knieblessure van Andersson. De komende dagen zullen we weten hoe ernstig het met hem is.”

“Behalve de genoemde kansen van Ajax, kregen wij natuurlijk ook nog een grote kans met Goran Lovre die over schoot. Maar die van Vermaelen was een stuk groter. Voor de wedstrijd hebben we stilgestaan bij het overlijden van Hetty van den Berg, één van ons servicemedewerksters. Zij liet vlak voor haar overlijden weten dat Groningen toch hoger moet eindigen in het linkerrijtje dan die zevende plaats. Bij de kans van Vermaelen hadden wij een engeltje op de lat. En misschien kijkt ze wel mee!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard