string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jans beloont wisselspelers met basisplaats.

Woensdag 24 september 2008 om 14:01

FC Groningen zal donderdagavond in Hoorn in een op het oog ongebruikelijke samenstelling spelen tegen Hollandia. Toch is er een logische verklaring voor de wisselingen in het basisteam. “We belonen de spelers die tot dusver weinig hebben gespeeld voor hun inzet.”

Vorig seizoen lag in de eerste bekerronde tegen IJsselmeervogels met name de rust in een zeer druk speelschema ten grondslag aan het opstellen van de spelers die tot dan toe weinig speelden. Dit seizoen heeft het vooral ook met motivatie en speelritme van die spelers te maken. Afgelopen zaterdagavond in Almelo bestond de Groningse bank uit Brian van Loo, Matias Cahais, Paul Matthijs, Berry Powel, Petter Andersson, Danny Holla en Shkodran Metaj. Zij zullen allemaal aan spelen toekomen in Hoorn.
Afwezigen
Diverse spelers zijn niet inzetbaar. Oluwafemi Ajilore is bijvoorbeeld geschorst en daarnaast zitten Jeroen Veldmate, Martijn Meerdink, Gonzalo Garcia en Ondrej Svejdik in de lappenmand. Fredrik Stenman is daarentegen terug van een blessure en ex-Hollandia-speler Pepijn Kluin is als achttiende speler bij de selectie gehaald.
Geen beelden
Ron Jans: “De voorbereiding op de wedstrijd van donderdagavond is bijna hetzelfde geweest als die voor een competitiewedstrijd. Raymond Libregts heeft een duel bekeken en ik ben zelf afgelopen zondag bij de thuiswedstrijd van Hollandia tegen Hilversum geweest. Het enige verschil richting spelers is dat we van de wedstrijden van Hollandia geen beelden hebben laten zien.”
Aan stand verplicht
“Ik heb goede ervaringen met de wedstrijd van vorig jaar, tegen IJsselmeervogels. We kunnen de wedstrijd gebruiken om jongens te laten spelen die dit seizoen nog niet veel minuten in het eerste hebben gespeeld. Na zaterdag hebben spelers door het kunstgras toch iets extra last van de spieren en de gewrichten. En het feit dat we met tien man speelden, heeft ook nog wel extra’s gekost. Wij moeten donderdag gewoon doen wat we aan onze stand verplicht zijn.”

Gerelateerd nieuws.

13 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard