string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ivens: ‘Supporters bedankt voor de steun’.

Zondag 08 augustus 2010 om 17:32

FC Groningen behaalde zondagmiddag in Euroborg een zwaarbevochten punt tegen Ajax. Na een 0-2 achterstand knokte de ploeg van trainer Pieter Huistra zich knap terug. Het 2-2 gelijkspel werd dan ook door de spelers gezien als goed resultaat.

 “Als je van een 0-2 achterstand terugkomt, is een gelijkspel acceptabel en geeft dat een goed gevoel,” aldus Nicklas Pedersen. “Ik had ook niet het idee dat Ajax zoveel beter was dan wij. Het was ook ongelooflijk hoe we in de tweede helft zo snel op achterstand kwamen. Boem boem en we stonden 2-0 achter. Het keerpunt voor ons was de komst van Tim Matavz. Hij is zo snel en geeft de ploeg echt iets extra’s. Zeker na zijn doelpunt geloofden we weer in een resultaat.”
Gelijkmaker
Pedersen maakte laat in de wedstrijd de verdiende gelijkmaker. De Deen moet er zelf om lachen. “De bal ging twee keer op de paal en stuiterde er uiteindelijk in. Ik gaf met mijn hoofd het laatste zetje waardoor we de mensen toch nog wat konden geven. De sfeer in het stadion was vandaag echt geweldig.”
De Deen staat wiebelend op zijn benen en kijkt drukdoende om zich heen. Het komt echter niet door de adrenaline van de wedstrijd. “Nee, ik heb een beetje haast. Ik moet een vliegtuig halen naar Denemarken.” Pedersen is voor het eerst geselecteerd voor een A-interland van zijn land. “Ik heb geen idee wat ik moet verwachten. We zien het wel.”
Luisteren
Tim Matavz had als invaller zijn waarde voor het team. De Sloveen had vrede met zijn rol als supersub. “Ik ben nog niet honderd procent fit en vond het daarom niet erg om op de bank te zitten. De trainer dacht dat ik niet een hele wedstrijd had kunnen spelen en ik denk eigenlijk hetzelfde. Daarbij moeten we natuurlijk naar de trainer luisteren,” grapt Matavz. “Ik ben wel blij dat ik als invaller de ploeg nog heb kunnen helpen.”
Bedanken
Het shirt met nummer 3 wordt dit seizoen gedragen door nieuweling Jonas Ivens. De Belg maakte zijn debuut in de Eredivisie en dat in een kolkend Euroborg. “De sfeer was heel mooi en ik wil de supporters dan ook via deze weg bedanken voor hun steun.” Ivens was tevreden met het resultaat tegen Ajax, al had hij gehoopt op meer.
“Ik had het gevoel dat er vandaag nog wel meer in zat,” aldus Ivens. “We hebben zeker nog een aantal goede kansen gekregen.” Trainer Huistra wil dat de supporters zich met het elftal kan identificeren. Volgens Ivens is dat goed gelukt. “Zeker en vast,” antwoordt de verdediger in onvervalst Vlaams. “We hebben de hele wedstrijd goed druk gezet, veel strijd getoond en met drang naar voren gespeeld. In de tweede helft ging dat iets minder en daar kon Ajax van profiteren, maar gelukkig pakten we het aan het einde weer goed op.” Op de vraag hoe hij terugkijkt op zijn debuut is de Belg stelling. “Mooi!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard