string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ivens: ‘Holderdebolder voetbal’.

Zondag 15 april 2012 om 16:12

FC Groningen verloor in eigen Euroborg de cruciale wedstrijd tegen Roda JC met 0-1. Hoewel de FC strijdend ten onder ging, konden er te weinig gevaarlijke situaties worden gecreëerd. De wil was zeker aanwezig, maar de precisie ontbrak waardoor het halen van play-offs theoretisch nog kan, maar in praktijk een lastige opgave lijkt.

“Je kunt wel raden dat er een teleurgestelde stemming heerste in de kleedkamer,” vertelt Koen van de Laak. “Dat mag ook wel. De play-offs zijn zo goed als verkeken en dus is het seizoen mislukt. Het is nu zaak de competitie een waardig einde te geven. Volgende week wacht ons een mooie uitdaging in Amsterdam.”
Stilstaande situatie
Van der Laak kon moeilijk leven met de 0-1 uitslag. “Het was niet goed, maar in deze situatie hoeft het ook niet altijd mooi te zijn. Het geluk ontbrak, terwijl we wel veel strijd hebben geleverd. Helaas wonnen we op de juiste momenten de duels niet. Het doelpunt viel weer uit een stilstaande situatie. We hebben niet veel kansen gecreëerd, maar ook weinig weggegeven. We hadden niet hoeven te verliezen.” Positief voor Van de Laak was zijn rentree op eigen veld nadat hij in december 2010 zwaar geblesseerd raakte aan zijn knie. “Ik heb weer meer minuten gemaakt dan afgelopen donderdag en dat is goed.”
Mathematisch mogelijk
Verdediger Jonas Ivens keerde na enkele weken afwezigheid weer terug in de startopstelling van FC Groningen. De Belg was het niet geheel eens met zijn collega. “Zolang het mathematisch mogelijk is, moeten we erin geloven de play-offs te bereiken. Maar het zal erg moeilijk worden. We hadden voorafgaand afgesproken als team keihard te werken en ik vond ook dat er een strijdbaar team stond dat ervoor wilde gaan. Er zat echter weinig lijn in het spel waardoor het meer ‘holderdebolder’ voetbal leek.”
Vertrouwen
Naast Ivens keerde ook Nicklas Pedersen terug in de basis. De Deen speelde geen onaardige wedstrijd, maar kon zijn stempel niet drukken. “Ik wil laten zien dat ik in dit team hoor en wil hier graag spelen. Ik voelde me goed in het veld en was gemotiveerd alles te geven.” De Deen had voorafgaand aan het treffen ook veel vertrouwen in een goede afloop. “We begonnen aardig, maar raakten na de tegentreffer het vertrouwen kwijt. Uit hun eerste kans scoorden ze direct een doelpunt. In de moeilijke tijd is het niet verwonderlijk dat het iets met een team doet. Voorin misten we de precisie waardoor de laatste pass of een voorzet van de zijkant niet goed aankwam. Het wordt moeilijk om nog iets te halen, maar we moeten vertrouwen houden in een goed slot van het seizoen.”

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard