string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Islamovic: ‘Eerste tien minuten een beetje nerveus’.

Zondag 02 november 2014 om 20:19

Dino Islamovic maakte zondagmiddag in de gewonnen thuiswedstrijd tegen NAC Breda zijn basisdebuut voor FC Groningen. De Zweedse spits verving de geblesseerde Danny Hoesen in de beginopstelling en werd in de slotfase van het duel gewisseld. Islamovic kwam niet tot scoren en keek gematigd tevreden terug op zijn eerste basisplaats.

Spits Danny Hoesen raakte vrijdagochtend geblesseerd op de training en zodoende wist Islamovic dat de kans groot was dat hij zou starten in de basisopstelling van de Trots van het Noorden tegen NAC Breda. “Toen de trainer zaterdag vroeg of ik er klaar voor was, zei ik ‘natuurlijk ben ik dat’. Ik heb lang op deze kans gewacht,” vertelt de Zweed. “Het was voor mij de eerste keer dat ik mocht starten en ook nog in een thuiswedstrijd. Ik was de eerste tien minuten wellicht een beetje nerveus, maar daarna moet je als voetballer gewoon je spel spelen.”

Islamovic mocht tegen NAC iets langer dan tachtig minuten meespelen en kwam niet tot scoren. Hij was dan ook gematigd tevreden over zijn optreden. “Het was ok, ik heb een paar keer op het doel kunnen schieten. Het is als spits belangrijk dat je betrokken wordt in het spel, al was het best lastig om de bal voorin te krijgen. De tegenstander stond erg compact en ons eigen spel kon ook beter. Ik kreeg in de eerste helft een kans, maar de bal stuiterde helaas van mijn voet af. Als spits wil je natuurlijk altijd scoren, dus dat is mijn volgende doelstelling.”

Padt
Aan de andere kant van het veld stond keeper Sergio Padt. De doelman hield tegen NAC zijn doel schoon en was belangrijk met een paar goede reddingen. “Het spel was niet goed, maar het is mooi dat we de overwinning deze keer wel over de streep konden trekken,” zegt Padt. “Het is fijn dat je wel wint wanneer je slecht speelt, maar natuurlijk willen we de supporters ook meer vermaken. We zijn ons ervan bewust dat het spel beter kan.”

Padt was tien minuten voor tijd erg belangrijk voor zijn ploeg toen hij een inzet van NAC-speler Falkenburg van dichtbij stopte. “Deze keer kreeg ik wat meer te doen en was er een goede redding, maar we doen het als team. Ik ben net zo blij als Eric Botteghin of een andere verdediger een bal wegkopt. Het stond achterin weer goed.”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard