Internationals weer onderweg naar Groningen

16 oktober 2019 / vandaag

De internationals van FC Groningen hebben de wedstrijden voor hun nationale ploegen weer achter de rug. Ajdin Hrustic kwam tweemaal in actie voor Australië en Ahmed El Messaoudi één keer voor Marokko. Ko Itakura maakte geen speelminuten voor Japan.

Voor Hrustic was de tweede invalbeurt, in zijn derde interland, voor zijn land Australië zeer succesvol. In Chinees Taipei kwam de aanvallende middenvelder bij een 1-4 tussenstand in de ploeg. In twintig minuten leverde hij vervolgens drie assists af en werd de eindstand 1-7. Australië gaat soeverein aan kop in Groep B van de Aziatische WK-kwalificatie.

Ko Itakura kwam net als tegen Mongolië (6-0) ook in de uitwedstrijd tegen Tadzjikistan (3-0 winst) niet in actie. De Japanners zijn nog zonder puntverlies in Groep F. Ahmed El Messaoudi speelde niet met Marokko in de thuiswedstrijd tegen Libië, maar kwam dinsdagavond wel negentig minuten in actie tijdens de oefeninterland tegen Gabon: 2-3. Het betekende de tweede ‘cap’ voor El Messaoudi.

Oranje
Jong Oranje is aardig op stoom richting EK-kwalificatie. Na de 2-1 zege op Jong Portugal werd dinsdag in Noorwegen met 4-0 gewonnen. In beide duels speelde Deyovaisio Zeefuik de volle negentig minuten. Sierhuis viel beide keren in de slotfase in. Dinsdag gaf hij de assist op de vierde treffer.

Tom van de Looi (verhuurd aan N.E.C.) kwam bij Oranje onder-20 niet in actie in de uitwedstrijd in Polen, die maandagmiddag met 2-1 gewonnen werd. Oskari Sallinen speelde ruim een uur met Finland onder-19 in de met 3-0 verloren oefeninterland tegen Zweden. Tomas Suslov reist komend weekend af naar Roemenië voor een dubbele interland van Slowakije onder-18 met Roemenië.

WK
Romano Postema maakte vrijdagavond zijn debuut bij Oranje onder-18 dat in Oldenzaal met 3-2 won van België. Vandaag, woensdag 16 oktober, wordt de selectie bekend voor het WK onder-17 in Brazilië, waaraan deze lichting – geboren in of na 2002 – deelneemt.

rj19101141728OP
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws