string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Internationals actief voor hun vaderland.

Vrijdag 07 september 2012 om 13:36

Vijf spelers van FC Groningen zijn dit weekend actief voor vertegenwoordigende elftallen. Tim Sparv en Andraz Kirm beginnen aan de WK-kwalificatie. Género Zeefuik hoopt zich te plaatsen voor de play-offs. Stefan van der Lei en Roland Baas spelen oefenduels.

Género Zeefuik is met Jong Oranje de eerste die in actie komt. Vanavond (vrijdag 7 september) om 18.00 uur in het stadion van Willem II in Tilburg wordt afgetrapt tegen Jong Oostenrijk. Een punt volstaat om deelname aan de play-offs voor het eindtoernooi in 2013 in Israël af te dwingen.
Om 20.30 uur trapt Slovenië in Ljubljana met Andraz Kirm af in een thuiswedstrijd tegen Zwitserland. Het is de eerste wedstrijd in Poule E van de WK-kwalificatie. Albanië, Cyprus en IJsland zitten in dezelfde groep. Komende dinsdagavond treft Slovenië het zesde land, Noorwegen in Oslo.
Eveneens om 20.30 uur is voor Tim Sparv de aanvang in Helsinki bij de wedstrijd Finland-Frankrijk in Poule I met verder Georgië, Wit-Rusland en Spanje. Komende dinsdag is Finland ‘vrij’ van kwalificatiewedstrijden en wordt in Teplice geoefend tegen Tsjechië.
Stefan van der Lei speelt zaterdag in Istanbul een oefenwedstrijd met het Nederlands Beloften Elftal tegen de leeftijdsgenoten van Turkije. Roland Baas gaat komende week met Oranje onder-17 op pad naar Duitsland voor een vierlandentoernooi.

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

5 dagen geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’