string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Willem II oogt kwetsbaar’.

Donderdag 26 augustus 2010 om 15:10

Vrijdagavond speelt FC Groningen in Tilburg tegen Willem II. Daar wil de ploeg afrekenen met een negatieve reeks van vijftien achtereenvolgende uitduels met die club waarin slechts in één geval punten werden gehaald.

De selectie heeft dezelfde samenstelling als de afgelopen wedstrijden. Danny Holla is er nog niet bij. Hij laat op 1 september nieuwe foto’s maken van het herstel van zijn beenbreuk. Petter Andersson is nog niet wedstrijdfit en speelt komende maandag in Jong FC Groningen de eerste helft mee.
Trainer Pieter Huistra heeft persoonlijk geen slechte ervaringen in Tilburg. “Voor mij speelt die historie niet echt mee. Ik trek me er in ieder geval weinig van aan. Wij richten ons puur op het verbeteren van ons eigen spel en moeten kritisch zijn op het verbeteren en uitbouwen van onze speelstijl. Afgelopen week hebben we nuttig getraind en in kleine groepen beelden teruggezien en inspiratie opgedaan uit buitenlandse competities.”
Over de tegenstander: “Willem II heeft het moeilijk. Ze staan helemaal onderaan, hebben driemaal gescoord en elf goals tegen gekregen. De wedstrijd tegen Utrecht heb ik gezien. Daarin misten ze een strafschop en werd in de tegenaanval een strafschop gegeven aan de overzijde. De hele ploeg verloor daardoor het zelfvertrouwen en binnen de kortste keren stonden ze met 3-0 achter. Het oogt als een kwetsbare ploeg.”
Over de afgelopen wedstrijd. “Tegen De Graafschap zijn vooral de drie kansen van hen blijven hangen. In de analyse is ook duidelijk geworden dat wij daar zelf een achttal goede kansen tegenover hebben kunnen zetten. We hebben dus veel gecreëerd en hadden minimaal twee of drie van die kansen moeten benutten. Maar we moeten onze ogen vooral niet sluiten voor de kansen die we weggaven.”
“Daarop hebben we dus getraind en daar is de groep mee bezig. Veel kansen ontstonden namelijk ook nog uit ons eigen balbezit. Door de manier van spelen hebben we veel de bal. In de eerste helft tegen AZ bijvoorbeeld 65%. Maar zeker achterin of op andere kwetsbare plaatsen mogen we de bal niet zo gemakkelijk kwijtraken. Dat mag alleen voorin als we zelf kansen of mogelijkheden hebben en vooral niet in de opbouw en bij het inspelen of aannames daarin. Het gaat er bovendien om negentig minuten de concentratie te behouden in plaats van één helft. Daar draait het om in topvoetbal.”

Gerelateerd nieuws.

7 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard