string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘We gaan niets aan de intentie veranderen’.

Vrijdag 16 september 2011 om 14:57

Trainer Pieter Huistra van FC Groningen geeft in de aanloop naar Excelsior aan dat zijn ploeg met dezelfde ‘intentie, geloof en vertrouwen’ toeleeft naar het thuisduel van zaterdagavond in Euroborg. Voor het duel zijn nog kaarten te koop via onder meer deze website. De kassa’s openen om 17.15 uur.

“Vorig jaar rond deze tijd speelden we ook tegen Excelsior,” blikte Huistra vrijdag terug tijdens het wekelijkse perspraatje. “Toen stonden we er met acht punten uit vier wedstrijden een stukje beter voor dan nu. We hebben onszelf tot nu toe te weinig beloond. Maar morgen veranderen we niets aan onze intenties. Het geloof en vertrouwen is er nog steeds. In de voorbereiding en grote delen van de eerste vier duels hebben we goed voetbal laten zien. En dat moeten we zaterdagavond tegen Excelsior ook weer doen.”
“Wij waren afgelopen weekend voetballenend beter dan Heerenveen, maar de echte overtuiging miste. We speelden misschien te zenuwachtig en te snel. We hebben natuurlijk geen bord voor de kop of oogkleppen op, dus zullen zeker wel dingen gaan bijsturen. Vrijwel elke kans die we tegen kregen, was ook gelijk een tegendoelpunt. Dat moet verbeteren. Maar vooral moeten we onze eigen sterkte maximaal benutten. Ons eigen spel, enthousiasme en samenwerken. Daar hebben we afgelopen week de nadruk op gelegd. Het publiek zal morgen een goed, enthousiast en gepassioneerd Groningen te zien krijgen. Het is de eerste in een serie van drie duels in een week die de start van het seizoen weer een andere wending kunnen geven.”
Voor het duel is de selectie van achttien spelers vrijwel gelijk aan die van afgelopen zondag. Nicklas Pedersen kreeg een ‘schop’ op de training en heeft last van zijn knie. De 18-jarige Henk Bos van de B-kern maakt daardoor zijn debuut bij de selectie. Koen van de Laak, Thomas Enevoldsen en Emil Johansson zijn geblesseerd en Suk Hyun-Jun zit een schorsing uit. Enevoldsen en Johansson zijn overigens wel in beeld om eventueel voor het bekerduel van donderdag weer aan te sluiten.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard