string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Veld steeds drassiger’.

Zaterdag 17 september 2011 om 22:20

FC Groningen won zaterdag de thuiswedstrijd tegen Excelsior met 2-0. De thuisclub verzuimde het verschil in meer goals uit te drukken. “Ik ben zeer tevreden dat we de nul hebben gehouden,” aldus Pieter Huistra.

Huistra op de persconferentie: “Het was een belangrijke wedstrijd voor ons en ook belangrijk weer eens de nul te houden. We begonnen aardig aan de wedstrijd, maar de regen maakte het in de eerste helft steeds moeilijker te blijven voetballen. Het was zaak de zijkanten te blijven zoeken om de tegenstander uit elkaar te spelen. Dat lukte bij vlagen, maar de voorzet kwam niet vaak genoeg aan. Een lange bal van Brian van Loo stond aan de basis van de 1-0.”
“In de tweede helft veranderde er wat, omdat de tegenstander er meer uit moest komen. We moesten blijven voetballen op een veld dat steeds drassiger werd. We hebben ons de kop niet gek laten maken. Via de zijkanten zijn we het blijven proberen en we hadden meer moeten scoren uit de kansen die we hebben gecreëerd. Tot de laatste minuut zijn we blijven voetballen. Ik ben tevreden over de drie punten en zeer tevreden over het feit dat we de nul hebben gehouden. Dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.”
Speciaal moment
Over nieuweling David Texeira: “Hij heeft hard gewerkt en heeft snel in onze ploeg zijn weg gevonden. Hij is veel in beweging en lastig voor elke verdediger. Hij had alleen nog wat pech in de afwerking, maar een assist is ook leuk. Hij is een speler die de bal aanneemt en meteen naar de goal doorbeweegt. Matias Jones mocht zijn debuut maken en het was wel speciaal zo gekozen dat Texeira ook nog een speciaal moment met het publiek kon hebben.”
John Lammers, trainer van Excelsior: “We hadden een plan gemaakt om compact te gaan spelen en de backs op onze eigen helft te laten opvangen door onze spitsen. Dat liep op zich aardig. We hadden de eerste kans gehad als Mitchell te Vrede de bal beter onder controle had gekregen, dan zou hij alleen voor de keeper hebben gestaan. We deden tot de 1-0 aardig mee en kwamen op achterstand door een fout van een jonge speler.”
“We hebben in de rust aangegeven op dezelfde manier door te willen gaan en gevraagd te blijven durven voetballen. Maar we kwamen totaal verkeerd uit de kleedkamer. Groningen deed zichzelf tekort door nog maar één keer te scoren. Opnieuw met een fout van ons daarbij. Dat zijn dingen die er absoluut snel uit moeten. We hebben daarna het wat omgezet en het middenveld versterkt, omdat we anders overlopen zouden worden. We hebben nog kleine kansjes gehad, maar Groningen heeft dik verdiend gewonnen.”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard