string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Trots om met dit team te mogen werken’.

Maandag 22 november 2010 om 08:24

Trainer Pieter Huistra zag hoe zijn ploeg zich prima herstelde van de nederlaag van vorige week. Feyenoord-trainer Mario Been moest concluderen dat zijn ploeg niet was opgewassen tegen die van FC Groningen.

Pieter Huistra: “Onze ploeg stond vandaag gebrand aan de start na de nederlaag van vorige week bij Heracles Almelo. Vanaf de eerste minuut heeft het team goed verzorgd gespeeld en werden diverse kansen gecreëerd. In de tweede helft werd het iets minder en kwamen er veel slordigheden in de ploeg. Ik had ook de indruk dat Feyenoord in die fase terugkwam.”
“Maar bij de 2-0 was het over. We hebben deze wedstrijd op karakter en met veel inzet gewonnen. Ik ben er dan ook trots op deze ploeg te mogen trainen. Ik ben heel tevreden over de drie punten en de manier waarop we bezig zijn. De hele week is de groep er goed mee bezig en uiteindelijk hebben ze het ook in de wedstrijd laten zien. Dat geeft een goed gevoel.”
Mario Been: “Helaas moet ik elke week hetzelfde verhaal vertellen. Het is een loodzware wedstrijd tegen Groningen dat een heel goed en degelijk team heeft. We hadden vandaag nog precies zeventien spelers en dat was genoeg om een keuze uit te kunnen maken. Maar we zijn in alle opzichten tekort geschoten in vergelijking met FC Groningen.”
“Ik houd me wel vast aan het veldspel, dat goed verzorgd was. Vooral op het fysieke vlak komen we veel te kort. Feyenoord moet degradatievoetbal spelen en daar hoort strijd bij. Daarin hebben de spelers mij vandaag niet teleurgesteld. Groningen is alleen een stuk leper en intelligenter en bovendien doeltreffender. Wij speelden met zes jongens die vorig seizoen nog in de A1 zaten.”
“We houden ondanks deze nederlaag het vertrouwen. Hopelijk komt een aantal spelers snel terug van blessures. En we houden ons vast aan een goede periode in de tweede helft. De komende weken spelen we wedstrijden tegen ADO Den Haag, Willem II en Excelsior waarin we punten moeten pakken. De zestiende plek op de ranglijst is Feyenoord onwaardig.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard