string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: “Recordaantal punten gehaald”.

Zondag 15 mei 2011 om 20:14

Trainers Pieter Huistra en Fred Rutten zagen na afloop van het duel 21 spelers teleurgesteld tegen het gras gaan. Voor Rutten is het seizoen van PSV net als afgelopen seizoen geëindigd met een derde plek. Voor Huistra gaat de strijd om plek vijf komende week weer verder. “Ik wil de spelers alvast een gigantisch groot compliment geven.”

Huistra: “Het was vooraf duidelijk dat beide ploegen moesten winnen. Beide ploegen begonnen vanuit de verdedigende gedachte aan de wedstrijd. In de tweede helft begon langzaamaan ruimte te ontstaan. Op een gegeven moment moet je risico gaan nemen. Wij kregen een aantal grote kansen en gaven ook een aantal grote kansen weg. Die werden aan beide kanten gemist. Door risico te nemen, ontstond er ruimte aan de zijkant.”
“Op een gegeven moment besef je dat Utrecht gaan winnen van AZ en dat we er dus vol voor moesten gaan. Ik wil de spelers alvast een gigantisch groot compliment geven voor het hoogste aantal punten dat de club ooit heeft behaald (sinds de invoering van het driepuntensysteem – red.). Morgen gaan we ons volledig richten op de wedstrijden tegen Heracles. We draaien goed en hebben van deze wedstrijd een enorme ‘boost’ gekregen.”
Rutten: ‘Vooraf wil ik iedereen verzoeken mij geen vragen over mijn toekomst te stellen. We zitten hier voor de nabeschouwing van Groningen-PSV en ik vind het ook voor mijn collega niet gepast om hier vragen over mijzelf gesteld te krijgen.”
“In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd. Wilden beide ploegen niet teveel risico nemen. En waren er ook weinig kansen. Na de kans van Ola Toivonen kwam de wedstrijd los. Groningen raakte de lat en wij speelden onze kansen slecht uit. We hadden zomaar met de drie punten kunnen gaan lopen. 0-0 is eigenlijk een vreemde uitslag gezien de vele kansen. En voor ons is het bovendien erg zuur dat ons dit is overkomen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard