string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Positiespel goed verzorgd’.

Dinsdag 18 januari 2011 om 23:09

Trainer Pieter Huistra was na afloop op Sportpark de Wetering te spreken over het spel van zijn ploeg. Ook gaf hij de verklaring voor het feit dat Dusan Tadic en Tim Matavz in de basis ontbraken tegen SC Genemuiden.

Huistra: “In de eerste helft hebben we bij vlagen goed gespeeld. Ons positiespel was goed verzorgd. Het ontbrak echter aan een goede voorzet of het op doel schieten.”

Na de 1-3 kwam Genemuiden nog terug in de wedstrijd en zat Huistra nog niet helemaal gerust op de bank. “Bij 3-2 werd het nog spannend en dan weet je het nooit. Maar eigenlijk kregen wijzelf na de 3-2 nog de beste kansen. Al met al ben ik tevreden en het belangrijkste is dat we ons geplaatst hebben voor de volgende ronde.”

Opvallend was het ontbreken van Tadic en Matavz in de startopstelling: “Normaal zijn het twee spelers die je in de basis kunt verwachten, maar zij kwamen vanmiddag te laat bij de wedstrijdbespreking. Dat was niet met opzet en ze baalden er zelf ook van. Mij restte als trainer echter niets anders dan hen op de bank te laten beginnen. Als trainer heb je naar je spelersgroep op dat moment geen andere keus. Gelukkig hebben we een brede selectie en hebben de spelers die gespeeld hebben, dat prima opgevangen.”

Niet tevreden met spel
Fredrik Stenman over de wedstrijd: “We zijn door. Dat was de bedoeling en dat is gelukt. Natuurlijk hadden we gehoopt op een nadere wijze door te gaan. Maar het belangrijkste is dat we in de kwartfinale zitten. Ik vind dat we gedeelten van de tweede helft best redelijk speelden. Maar we scoorden niet en zij maakten wel de 3-2. Toen werden we toch wel een beetje nerveus. Ze kregen zelfs nog een kans op 3-3 al kregen wij ook nog wel wat kansen. Natuurlijk zijn we niet tevreden met het spel. Maar we zijn blij omdat we doorgaan en daar gaat het om.”

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard