string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Op een winterdag samengebracht’.

Dinsdag 22 december 2009 om 19:24

Op de persconferentie waar de beide nieuwe trainers voor het seizoen 2010/2011 werden voorgesteld, vertelden Pieter Huistra en Erwin van de Looi over zichzelf, hun verwachtingen en de manier waarop ze werden samengebracht.

Pieter Huistra: ‘Het is mooi om op deze manier binnengehaald te worden. Het zal voor velen wennen zijn dat ik een markant figuur als Ron Jans ga opvolgen. Iemand die op een zodanige manier de club heeft vertegenwoordigd. Ik zal dan ook nederig vanaf en begin beginnen. Zelf ben ik enorm ambitieus om er mijn eigen invulling aan te geven. Samen met Erwin van de Looi willen wij dat in twee jaar op een goede en onze manier neerzetten. Volgend jaar zal ons team het uitstralen door voetballend telkens beter te willen worden, maar er zullen natuurlijk ook resultaten gehaald moeten worden. Ook moeten wij de club zo goed mogelijk zien te verkopen.”
“FC Groningen is voor mij de belangrijkste club geweest in het verleden omdat ik hier op 16-jarige leeftijd in de kost werd gezet. Het is een goede basis geweest voor mijn verdere loopbaan. Het is bovendien de club die mij de kans heeft gegeven als jeugdtrainer aan de slag te gaan. Men heeft mij zodanig leren kennen dat het een goede basis is geweest voor verdere samenwerking en heeft me ook nooit losgelaten. Met veel mensen heb ik de afgelopen jaren nog vaak contact gehad. Het is nu een wens of een droom die uitkomt. Het voelt heel goed en natuurlijk aan.”
“De vooruitzichten zijn uitstekend. Vandaag de presentatie en vanaf nu kijk ik met belangstelling mee hoe de ploeg het seizoen zal afmaken. Zelf heb ik bij Jong Ajax ook nog een mooie klus af te maken. Een voorwaarde die ik gesteld heb, is de samenwerking met Erwin als mijn collega-trainer. Ooit werden we op een winterdag in 2003 samengebracht door Henk Veldmate, hij moest toen nog overtuigd worden en zie waar het allemaal toe geleid heeft. Ik ken Erwin als iemand die dag en nacht met voetbal bezig is. Ik zie er erg naar uit samen te gaan werken en de spelers en medewerkers van de club beter te leren kennen. Het is een stap vooruit die ik 100% aan durf te gaan en waarin ik al veel zin heb.”
Erwin van de Looi sloot daar op aan: “Er is al veel gras voor mijn voeten weggemaaid. Er zijn veel mooie woorden gezegd door Pieter Huistra. Ik ben hier ruim negen jaren geleden terecht gekomen en door blessures heb ik helaas weinig gespeeld. We zijn ooit door Henk Veldmate samengebracht en zo ben ik eigenlijk het trainersvak ingerold. Met mijn gezin ben ik hier blijven hangen en we zijn helemaal geaard in het noorden. Mijn twee jongens zijn echte FC-fans en de jongste gaan binnenkort mogelijk bij de club voetballen.”
“Samen met Pieter wil ik me blijven ontwikkelen en nieuwe ideeën introduceren. Wij vullen elkaar in de eigenschap aan dat Pieter vrij emotioneel is en ik ben wat bedachtzamer. Ook ik kijk erg uit naar de samenwerking. Ik wens de huidige spelersgroep heel veel succes in de rest van deze competitie en vooral morgen in de beker tegen NEC.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard