string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Met elkaar mooie dingen neerzetten’.

Vrijdag 19 augustus 2011 om 15:08

Pieter Huistra heeft ook voor de uitwedstrijd tegen NAC Breda de beschikking over twintig spelers en kiest daaruit dezelfde achttien als in de gewonnen thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Zaterdag om 20.45 uur speelt de FC in het Rat Verlegh Stadion tegen de hekkensluiter.

Op het einde van de training dreigde er nog een speler af te vallen. “Suk Hyun-Jun kreeg een flinke tik op de enkel, maar gelukkig viel de schade mee. We nemen dezelfde achttien mee naar Breda. Dus Koen van de Laak, die steeds meer bij de groep aansluit naast zijn drie blokken krachttraining, en Johan Kappelhof en Matias Jones, zijn er niet bij. Aan de spelers die niet in de basis staan, zijn we zo transparant mogelijk. Elke speler moet zich blijven ontwikkelen en niet bij de pakken neer zitten. Krijgt een speler een kans en doet hij het goed, blijft hij ook staan. Al blijven we natuurlijk altijd ook de kwaliteiten van spelers meewegen.”
“De selectie is in de breedte zeer aan elkaar gewaagd. De vrijdag is zeker niet de favoriete dag in de week. Dat is toch de dag waarop keuzes aan spelers duidelijk gemaakt worden. En het is nooit leuk jongens teleur te moeten stellen, terwijl ze toch goed hun best doen. Iedereen moet zich er van bewust zijn dat het niet alleen gaat om de elf die op het veld staan. De gehele selectie kan mooie dingen neerzetten. Met elkaar, dus alle spelers, is het een heel aardig team. Zelf spelers die nu even niet aan spelen toekomen, hebben baat bij het niveau. Ik ben ook trots op het feit dat vier FC’ers zijn genomineerd voor Jong Oranje.”
Geducht
Tegenstander is zaterdagavond NAC Breda dat de eerste twee duels verloor. “Ze hebben zowel tegen Twente als Heracles wel in de wedstrijd gezeten. Het is een jonge, voetballende ploeg. Een geduchte tegenstander die de bal kan laten gaan en ook opportunistisch kan spelen. Ze hebben veel ‘lopende’ mensen. Vorig seizoen was het rumoerig toen wij er speelden en hadden ze een moeilijke week achter de rug met bijna een bankroet. Dit jaar is het anders en staan we aan de start van de competitie.”
Tot slot lichtte Huistra nog eens de werkwijze toe: “De derde dag voor de training hebben we aandacht voor het verdedigen. De tweede dag voor de wedstrijd kijken we vooral naar de eigen ploeg en zien we ook beelden van de tegenstander. De dag voor de wedstrijd besteden we grotendeels aan vrije trappen en corners. Morgen (zaterdag – red.) is het idee weer goed spelen, kansen creëren, scoren en goed verdedigen. Alleen als één of meer aspecten minder verzorgd zijn, kan het lastig worden. Dat het een uitwedstrijd is, moet voor ons geen verschil meer maken voor de manier waarop we een wedstrijd benaderen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard