string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Leuk op weg, maar nog niet klaar’.

Zondag 14 augustus 2011 om 20:26

Zondagavond mocht FC Groningen de eerste drie punten van het nieuwe seizoen bijschrijven en scoorde de ploeg de eerste vier ‘velddoelpunten’. Wel kwam de tegenstander opnieuw tweemaal tot scoren in de tweede helft. “We moeten niet te snel tevreden zijn,” aldus trainer Pieter Huistra.

Huistra op de persconferentie: “We waren zeer gebrand omdat we onszelf vorige week veel teveel tekort hadden gedaan. We zaten er nu vanaf het begin weer heel goed bovenop. In het begin van de eerste helft waren we nog wat te slordig in het uitspelen van kansen. Nadat de eerste goal viel, werden we eigenlijk steeds scherper en scoorde Matavz drie mooie goals. Als we de combinatie en de diepte in het spel kunnen afwisselen dan zijn we heel moeilijk te bespelen. In de tweede helft wilden we alles net zo goed doen als in de eerste helft.”
“We kwamen ook goed uit de startblokken. Toch kregen we twee treffers tegen verdient het een compliment dat ADO bij 4-0 de moed nog niet had opgegeven en vooruit bleef voetballen. Daardoor en dat wij de kansen zelf niet afmaakten, kreeg ik toch nog een beetje een benauwd gevoel. Dat had ik na 3-0 bij rust toch niet meer verwacht.”
“We zijn een eind op weg en er zijn nog steeds aspecten die beter kunnen. Zoals onder druk nog steeds goed ‘er tussendoor’ blijven voetballen en vervolgens de kansen ook afmaken. Ik ben blij met de drie punten en we zijn alweer druk bezig met verbeterpunten voor NAC en dus de overige 32 wedstrijden. Het is goed te constateren dat we niet te snel tevreden moeten zijn. We zijn leuk op weg, maar nog niet klaar. Dat moge duidelijk zijn.”
Collega Maurice Steijn van ADO zag het als volgt: “We hebben opnieuw een onrustige week achter de rug met het vertrek en de terugkeer van Verhoek, vervolgens zijn blessure, die van Vicento en ook Ammi en Immers. Maar gelukkig konden de laatste twee wel meedoen. Vrijdagavond werd de aanvoerder dan ook nog weggehaald. En ongeacht wie er speelt, hebben we het altijd moeilijk met Groningen. Vorig jaar hebben we één keer van ze gewonnen en één strafschopserie, maar hadden we het ook vier keer heel lastig.”
“We probeerden vanaf het begin druk naar voren te zetten. Het stond wel redelijk en toen gaven we de wedstrijd eigenlijk na twintig minuten zelf weg naar een persoonlijke fout die goed werd afgestraft. Groningen heeft veel kwaliteit en maakte daarvan optimaal gebruik. Gelukkig stond het bij rust 3-0 en dan zit je niet rustig. Na die vierde heeft de ploeg gelukkig de rug gerecht en het laatste halfuur er alles aan gedaan de schade te beperken.”
“We hebben dik verdiend verloren. Na twee jaar achter elkaar op de laatste speeldag handhaving te hebben bereikt, hebben we vorig jaar een topjaar beleefd. Groningen is een voorbeeld voor ons hoe je structureel in het linkerrijtje terecht kunt komen en dat is stapje voor stapje. De piek van vorig jaar moet niet worden gevolgd door een al te diep dal. We gaan eraan werken en ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt en ik er over twee jaar zo bij zit als Pieter Huistra nu bij FC Groningen.”

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard