string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Kop erbij en punten sprokkelen’.

Maandag 19 maart 2012 om 11:11

Trainer Pieter Huistra vond na afloop van Utrecht-Groningen dat zijn ploeg ook langzamerhand naar beneden moet kijken. Zijn collega Jan Wouters was blij met de 3-1 zege die Utrecht juist goed uitkwam.

Pieter Huistra: “We zijn goed begonnen, stonden tactisch goed en hebben het de tegenstander moeilijk gemaakt. Door een goede goal kwamen we op 1-0 en daarna vergaten we door te drukken. Als je dat niet doet, voel je Utrecht weer in de wedstrijd komen. Hun eerste kans ging er ook direct in. Dat is zoals het op dit moment in het seizoen gaat.”
“Na de pauze hebben we de linies wat dichter op elkaar gezet en zijn wat compacter gaan spelen. Er was eigenlijk weinig aan de hand, en we wisten dat Utrecht zou komen. Dusan Tadic kreeg de grootste kans. Als die erin gaat, speel je een gewonnen wedstrijd. Maar hij ging er niet in en vervolgens kwam Utrecht door een goed uitgespeelde aanval en een goede kopbal op 2-1. Dat is wat vandaag het verschil maakte.”
“We moeten ons vasthouden aan het eerste halfuur. Dat is het spel dat we nastreven. We moeten nu de kop erbij houden en punten sprokkelen. Want we moeten ook langzamerhand naar onderen kijken. Er komen belangrijke wedstrijden aan.”
Jan Wouter: “We zijn slap begonnen. Dat kan komen door de druk die er op deze wedstrijd stond, na de mindere resultaten tegen NEC en ADO. Het was niet alleen slap, maar we stonden ook niet goed. Groningen had in de figuur van Sparv een man vlak voor de verdediging gezet. Ook zette zij vroeg druk en hadden ze iedere ‘tweede bal’.”
“Vervolgens hebben we Van der Gun op links gezet en Kali meer achter de spitsen. Daardoor kregen we meer dreiging. We kregen wat kansen, maar het had ook zomaar 2-1 voor Groningen kunnen worden. Uiteindelijk werd het 3-1 er daar zijn we blij mee. Na de achterstand en de mindere beginperiode zijn we goed teruggekomen in de wedstrijd. Ook met de steun van het publiek natuurlijk.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard