string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Kinderachtige fout’.

Vrijdag 23 september 2011 om 12:25

Na afloop van AZ – FC Groningen kwamen vele hoofdrolspelers aan het woord over de spectaculaire bekerwedstrijd. Trainer Pieter Huistra gaf zijn ploeg een compliment voor de vechtlust. Debutant Tim Keurntjes heeft iets met bekervoetbal.

Pieter Huistra: “Ondanks het feit dat we met 1-0 voor kwamen, hebben we in de eerste helft vooral achter de tegenstander aan moeten lopen. Vooral omdat AZ uitstekend speelde. In de tweede helft moesten we dat repareren door er een extra middenvelder (Danny Holla – red.) bij te zetten. Na de 1-1 kregen we vlak voor het einde twee dotten van kansen. Dan kan en moet je zo’n wedstrijd beslissen. Hij gaat er niet in en dan weet je dat het moeilijk wordt in de verlenging.”
“Helaas werd het verloop van de verlening mede door de scheidsrechter bepaald. Hij gaf Tim Sparv een tweede gele kaart, waarbij soortgelijke situaties niet bestraft werden. Ik moet mijn spelers een compliment geven omdat we ook met tien man door bleven gaan. We zijn toch tot 3-2 teruggekomen. De 3-1 kwam tot stand door een kinderachtige fout. Je moet nooit verwachten dat de tegenstander de bal uit schopt, de scheidsrechter het spel stillegt. Dus moet je zelf proberen de bal weg te werken of een overtreding te maken. Het is een fout die een jonge verdedigingslinie kan maken, maar hopelijk dat dit de enige keer is dat het voorkomt. Nogmaals een compliment voor onze vechtlust en succes aan AZ in de volgende ronde.”
Iets met de beker
Debutant Tim Keurntjes scoorde twee minuten na zijn eerste invalbeurt de aansluitingstreffer: “Ik sta hier met een dubbel gevoel want het is heerlijk dat ik mijn debuut maak met een goal. En we hadden ook nog wel kansen voor de 3-3. Maar het is jammer dat we uitgeschakeld zijn. Ik heb voor Jong De Graafschap ook in de beker gescoord, tegen het eerste elftal van FC Zwolle. Misschien heb ik wel iets met de beker.”
Terugkijkend op de eerste helft: “We mochten blij zijn dat we met een 1-0 voorsprong de rust ingingen want we werden helemaal teruggedrukt. We hebben daarna goed stand gehouden en dan is het jammer dat AZ alsnog die 1-1 maakt. Ze kregen daardoor nog meer energie waardoor ze de 2-1 en 3-1 ook nog maakten.”
Bal over zijlijn
Verdediger Virgil van Dijk: “Na de 1-0 had ik zoiets van ‘dit gaan we niet meer weggeven’. Ondanks dat we vooral in de eerste helft onder druk stonden. Helaas viel die 1-1 heel ongelukkig. Vlak voor de 3-1 roept iedereen dat die bal uitgetrapt moet worden. Misschien was de verleiding voor Marcellis heel groot omdat hij niet ver van het doel stond. Maar als iedereen dat roept dan moet je zo sportief zijn om die bal over de zijlijn te schieten.”
Leandro Bacuna over de voorzet die leidde tot de 0-1: “Ik veroverde de bal op het middenveld, liep een beetje door en gaf een goede voorzet op Texeira die de bal goed binnenschoot.”
Over de enorme kans vlak voor het einde van de reguliere speeltijd: “De keeper kwam snel op mij af. Mijn eerste ingeving was om meteen in de linkerhoek te schieten. Misschien had ik iets langer moeten wachten. Helaas, jammer.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard