string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Geconcentreerd en geduldig’.

Vrijdag 04 februari 2011 om 14:08

Na de zege in Heerenveen treedt FC Groningen komende zondag in een uitverkocht Euroborg aan tegen hekkensluiter Willem II. Maikel Kieftenbeld (geschorst), Koen van de Laak, Petter Andersson en Jorrit Kunst (allen geblesseerd) zijn afwezig.

Trainer Pieter Huistra verwacht een andere wedstrijd dan afgelopen zondag: “Willem II zal toch wat meer terugzakken dan Heerenveen dat deed. Wij zullen vooral heel geconcentreerd en geduldig moeten zijn in deze wedstrijd. De afgelopen dagen hebben we daar op de trainingen veel aandacht aan gegeven.”
Veel redenen om aan de winnende basiself te sleutelen, heeft Huistra niet: “Maikel Kieftenbeld is geschorst, dus daar zal een andere speler komen te staan. Daarvoor is een aantal opties. Voor de rest ben ik niet van plan iets te wijzigen. Door de blessures van Petter Andersson en Jorrit Kunst (knie – red.) hebben ‘de achttien’ zichzelf geselecteerd. Met Andersson gaat het overigens prima. Hij stond vandaag alweer op het trainingsveld.”

Extra inhoud
Woensdag en donderdag trainde de ploeg beide dagen tweemaal: “We hebben hard getraind met een vrijwel volledige groep. Na de midweekse wedstrijden van de afgelopen weken was daar de ideale mogelijkheid voor. Die arbeid is nodig om met extra inhoud aan te vangen met de finale van deze competitie. Komende week zijn liefst acht internationals afwezig.”
Met een klinkende zege op zak gaat de ploeg vol vertrouwen de volgende thuiswedstrijd in: “Euroborg is alweer uitverkocht. Dat is een mooi gegeven. We hebben na de laatste thuisnederlaag nog iets recht te zetten en gaan ook zondag weer van onze eigen kracht uit. Van onderschatting zal zeker geen sprake zijn. Iedereen weet precies wat er van hem gevraagd wordt.”

Goed in de organisatie
Trainer Gert Heerkers van Willem II denkt terug aan de uitwedstrijd: “Het eerste half uur konden we er nog wel een wedstrijd van maken, maar daarna waren we vrijwel kansloos. Ik moet bekennen dat het één van de weinige wedstrijden was waar we echt geen vuist konden maken. Aanvallend hadden we geen stootkracht.”
Deze keer ziet hij meer mogelijkheden voor zijn ploeg: “Ik verwacht net zo’n wedstrijd als vorige week, uit bij PSV. FC Groningen zal gaan drukken en we moeten goed in de organisatie spelen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard